vrijdag 1 mei 2009

klote noten

argh! reeds deze ochtend liet ik de hele wereld weten dat ik klaar was met mijn paper. wat zeg ik, gister chatte ik al met p, een columbia vriend, dat ik mooi een biertje aan het drinken was en in mijn eentje proostte op het afzijn van mijn paper. mijn g-chat status zei eerst: beer due to paper that is done, daarna meldde het gewoonweg: paper - done. ook op twitter liet ik weten klaar te zijn. ik ben een mens ferm met beide benen in de digitale wereld.

totdat echter bleek dat al deze uitroepen van klaarheid niet klopten. de hele dag, dat wil zeggen, van 11am tot 8pm (dat is negen uur! 9! uur!), heb ik besteed met het prutsen aan mijn noten. (ik vind dat ik dat gewoon kan zeggen, meisje-zijnde.) wegens het feit dat kwantiteit aan columbia belangrijker is dan kwaliteit, breidde ik mijn miezerige 60 voetnootjes uit tot het bevoeglijke aantal van 110. hierdoor echter moesten al mijn verwijzingen weer op de schop, en dat was een uitzoekwerk van 'oh dear lord mother of sweet jesus'.

wat dit hele gedoe echter een groot huilfeest maakte is dat wat bij iedere ivy-league-student bekend staat als 'het bluebook'. deze gruwel telt 509 pagina's en bestaat geheel en al uit regels voor hoe je noten moet maken. afkortingen, verwijzingen, opmaak, hoofdletters, voor a-l-l-e-s wat je maar kan bedenken is een regel. en als je in je paper obscure bronnen gebruikt (zoals brieven van de nederlandse staatssecretaris van justitie naar de tweede kamer), dan kan je er donder op zeggen dat je eerder je haren uit je hoofd en oren hebt getrokken dan dat je de bijpassende regel hebt gevonden.

enfin. het is nu echt af. echt. ik trek mijn blikje bud open en ga goede voornemens formuleren voor het notenwerk van mijn tweede paper.

8 opmerkingen:

Reinout van Schouwen zei

Tip voor je volgende paper: laat de computer het werk voor je doen. Omnummering en verwijzingen enzovoort kunnen allemaal automatisch!

Anoniem zei

Hoe kan je nu in godsnaam van 60 naar 110 noten gaan zonder eerst ontzettend plagiaat te plegen?

Evelien zei

reinout, hoe doe je dat? hoe?!? dat zou mijn leven schelen.

en daan, ik had gewoon niet alles bijgewerkt, zeg maar...

Maaike zei

Wat een activiteit zeg. Alles uitzoeken en dan ook nog op de juiste manier neerzetten. Maar.... de eerste is af. dus energie opdoen voor de volgende.
Go Eef, Go Eef!!!

MvB - VdP -VdG zei

Word past toch automatisch gewoon de verwijzingin aan? Dat is toch het hele idee van de footnote reference in Word?

Wat betreft het Bluebook, don't even talk about it, the horror...

CREA zei

Ik zeg: hoera! Hoera!

En ik vraag Reinout: hoe?! Dat wil zeggen, als je meer bedoelt dan de automatische verwijzingsfunctie van Word, inderdaad, maar potver Evelien, die ken je wel, toch?

Evelien zei

ja natuurlijk! gelukkig maar... het punt is dus: als je allemaal noten hebt gemaakt, en je doet 1 wijziging in het begin, dan moet je alle noten daarna veranderen (in plaats van see supra, note 11 wordt het dus see supra, note 12). oh laat maar, het is ook allemaal maar stom.

joris zei

Vreselijk :O Gelukkig gebruiken wij beta's gewoon LaTeX, die doet bijna alles automatisch, ook afkortingen en opmaak enzo. En als LaTeX het op een bepaalde manier doet, dan is het gewoon goed. Helaas moet je nog wel alle noten en referenties zelf maken...

Sterkte!