dinsdag 7 april 2009

new york voor gevorderden

being a new yorker in ten simple steps (speciaal voor theo):

1. relativeer. new york is ook maar gewoon een stad met mannen met pijpen, uitstekende stoeptegels, uitlaatgassen van vrachtwagens, en onkruid tussen de tegels. zeg nooit dat 'it is happening in new york', je valt direct door de mand.

2. zorg ervoor dat je al lopen op straat nooit wordt betrapt zonder een kop koffie in je hand. echt niet cool.

3. gebruik intersecties. dus niet: ik moet naar 62nd street [sluit nu mijn ogen uit plaatsvervangende schaamte]. 78th and lexington. 33th and 11th. simpel, maar dodelijk wanneer verkeerd wordt gebruikt.

4. neem √°ltijd de expresstrein (oh ja, 4a: refereer naar de metro als 'trains'). ook als dat betekent dat je vier keer moet overstappen en je dus vier keer de kans loopt tussen de meedogenloze deuren van de metro klem te komen zitten. expresstrains zijn schoner dan de gewone trains, ze zijn minder overvol (de kans op mexicanen met doedelzakken neemt ook significant af) en bovendien ben je sneller op de plek van bestemming.

5. ren rondjes in central park, als het even kan met een hardloopkinderwagen (kind erin is niet noodzakelijk). kijk erbij alsof het je helemaal geen moeite kost.

6. ontwijk times square.

7. voor de vrouwtjes: doe je hoge hakjes in een plastic tas en draag sportschoenen onder je mantelpakje naar het werk. omkleden mag zowel buiten het kantoor op straat alsook boven aan de metrotrap.

8. antwoord, als iemand aan je vraagt waar amsterdam is, dat het de straat na broadway is.

9. schaf een hond aan, en laat hem vervolgens uitlaten door de hondenuitlaatjongen. iedereen weet immers: poepzak + hond + koffie + tas met hakjes = poep in je haar + hond weggelopen + koffie op je jurk + tas in de metro laten staan

10. heb geld. zonder voldoende cash is new york een stad waar biertjes enkel thuis genuttigd kunnen worden en uiteten gaan betekent het nuttigen van voedsel met plastic bestek naast allemaal chinezen bij de afhaalpakistaan.

2 opmerkingen:

Theo zei

O, geweldig! Mijn newyork-pleinvrees is helemaal over. Er kan mij niets meer gebeuren.
Thanks, thanks, thanks. Of mag je dat zo niet zeggen?

Evelien zei

nee, in godsnaam!

'thanks man' is beter.