zaterdag 20 september 2008

mokum

bijna had ik de test doorstaan, bijna was ik een echte new-yorkse gebleken. helaas moest ik het weer verpesten.

vanochtend ging ik een croissantje en een stokbrood kopen bij de bakker om de hoek. op de weg erheen kwam een vrouw met een wat gepuzzelde blik mijn kant oplopen. ze sprak me aan. 'do you know where amsterdam is?' goed nieuws dus, goed nieuws, want ik zag er blijkbaar uit als iemand aan wie je zo'n vraag kan stellen!

helaas verprutste ik het door te antwoorden met een wedervraag: 'you mean the street amsterdam?' als ik nou echt cool was geweest had ik gewoon gezegd: 'it's that way, the street behind broadway, look, i'll show you'. maar ik was gewoon verward: een amsterdamse in new york en dan vraagt iemand aan je waar amsterdam is. dat is toch verwarrend lieve lezers?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Was een echte New Yorkse niet volkomen in zichzelf gericht er zonder te iets te zeggen voorbij gelopen? Faler...

Mathieu zei

Anoniem,
Je loopt hopeloos achter. Sinds 9/11 doen New Yorkers niets liever dan vriendelijk zijn voor elkaar, kletsen, groeten, je kunt het zo dorps niet bedenken of ze doen het!
Mathieu

Anoniem zei

Je had ook gewoon kunnen antwoorden dat Amsterdam een klein land in Europa is en dat jij uit Holland komt, de hoofdstad van Amsterdam. Dan begrijpen ze het vast wel...

Raar volk.

Evelien zei

erg genoeg zijn er veel mensen die denken dat amsterdam een land is. zoals mijn docent 'law of genocide' bijvoorbeeld. een vraag van hem: wat vinden de flamingen in amsterdam eigenlijk? duh...

CREA zei

Okee, ik heb het tot mijn missie gemaakt om zowel de schrijfster als de lezer op de anglicismen te wijzen - voor je eigen bestwil, lieve Evelien.

"Gepuzzelde blik"