zondag 5 april 2009

snap

de football wedstrijd tussen de llm-meisjes en de derdejaarsstudentes is met drie weken uitgesteld omdat de dames liever met mooier weer de degens kruisen. vrijdag 24 april is het nu geworden, en derhalve kunnen we nog een paar maal extra oefenen. wel fijn, want tegen de tijd dat we tegen de derdejaarsmeisjes moeten spelen weet iedereen tenminste de regels.

dat trainen gaat overigens ook best goed: iedere keer komen er minstens 15 studenten opdagen, waardoor we daadwerkelijk partijtjes kunnen spelen. die zijn echter een beetje rommelig (de j-ball en de e-ball werken nog niet helemaal je van het), dus we trainen ook een beetje sufjes op gooien en vangen (het vangen van een football-bal is nog niet zo makkelijk, heus, ik liet hem twee keer vallen en werd daar tamelijk chagrijnig van) en ook de snap was onderdeel van training vandaag (snap = opening van het spel, de bal wordt naar de quarterback gegooid). snapt u? zie alhier:

vorige keer na de training had ik hier en daar een blauwe plek op mijn armen, gewoonweg omdat je daar tegenaanloopt als je door iemand heen probeert te lopen. de meeste meisjes zijn inmiddels van 'rhoarh!' (als in: kut voor je dat je pijn hebt, maar ik! wil! die! bal!), een enkel gaat zich echter uitgebreid verontschuldigen. dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling, want die derdejaars moeten dood (of althans, tot hun schouders onder het gras). nu ja, dat rammen we er nog wel uit. zie hieronder een filmje van een vrij aardige snap, throw en catch (en dat terwijl de sterreceiver stond te filmen, straks ben ik mijn basisplaats nog kwijt!), en twee verontschuldigende meisjes.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien een idee om je verdediging druk uit te laten oefenen op de QB. Ook lijkt het er een beetje op dat iedereen receiver is, althans iedereen rent weg. Matige running game. Probeer eens shotgun screen 3-3 slide left right left. Jeweetwel. Ow, en vergeet na de overwinning niet het traditiegetrouwe gooien van de sportdrank over de coach. En heb je geen echtgenoot die kan filmen? Break!

Evelien zei

goede observatie. we nemen het mee. echtgenoot was voetbal aan het kijken.