donderdag 4 december 2008

zakje thee - groen, dat is

zoals ik eerder vertelde, werk ik nu bij de african services committee: een organisatie die asielzoekers helpt met allerhande ongemakken (zoals het ontbreken van een legale verblijfstatus, maar ook hiv/aids gerelateerde problematieken). het is leuk: de mensen die hier werken zijn bijzonder vriendelijk en bovendien gepassioneerd over het werk dat ze doen. ik ben nu met drie zaken bezig: een meneer uit zimbabwe, een mevrouw uit west-congo (kinshasa) en nog een mevrouw uit zambia. volgende week mag ik de laatste interviewen over haar redenen om in de vs te willen blijven (ik vind interviewen leuk / interesant!!!).

toen ik vandaag voor mezelf thee stond in te schenken, kwam er een grote imposante man de open keuken ingelopen. hij zei bonjour, ik zei bonjour, comment ca va; en we raakte een beetje aan de praat (in het engels, want ik kom potverdorie nog steeds niet zoveel verder dan dat in het frans). lalala, ik vertelde over thanksgiving, columbia, en unhcr in nairobi. bij dat laatste werd hij dolenthousiast: hij wilde met me afspreken om koffie te gaan drinken, zodat we verder konden praten over 'mogelijkheden'. oke oke, zei ik, gaf hem mijn nummer en hing het zakje in de thee.

zojuist vertelde iemand me dat deze heer de ethiopische man is die dit hele gebeuren hier (id est, de asc) heeft opgericht en momenteel directeur is. sta ik daar een beetje met mijn zakje te wapperen...

2 opmerkingen:

Dory zei

Wordt dit een Sinterklaas cadeautje?!

Evelien zei

misschien, maar vast niet met zo'n leuke rijm erbij!!!