zaterdag 6 december 2008

stem judith sargentini

de tijd is gekomen, de kandidatencommissie heeft haar zegje gedaan: nu is het aan alle groenlinksers in de nederlanden - maar ook daarbuiten! - om te beslissen wie er als lijsttrekker de europese verkiezingen ingaat. mijn stem is duidelijk: judith sargentini!

het advies van de kandidatencommissie zegt eigenlijk al genoeg (en voor 1 keer laat ik toe dat er hoofdletters op mijn blog staan...):

Judith is fractievoorzitter van de Amsterdamse raadsfractie en daarnaast werkzaam als consultant voor Eurostep, een samenwerking van progressieve ontwikkelingsorganisaties in de EU. Judith is ambitieus en doelgericht. Vanuit haar werk bij Eurostep en als lobbyist voor het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika weet ze de weg in Europa. Als fractievoorzitter van een coalitiepartij heeft ze stevige politieke ervaring. Judith heeft een sterke uitstraling, kan haar boodschap glashelder verwoorden en overtuigt daardoor een breder publiek. Ze kan haar omgeving enthousiasmeren en heeft bewezen oog te hebben voor publiciteit.
Judith's inhoudelijke expertise ligt vooral op de onderwerpen sociaal en tolerant. De commissie is er echter van overtuigd dat ze zich ook snel zal kunnen inwerken in het groene dossier. De commissie acht haar geschikt voor het lijsttrekkerschap.


judith heeft zoals gezegd bijzonder veel affiniteit met de internationale politiek. eerst als succevolle campagneleider in de strijd tegen onder andere bloeddiamanten, daarna als lobbyist voor het nederlands instituut voor zuidelijk afrika, en nu als consulent voor een europese solidariteitsbeweging. als lobbyist en consulent weet ze precies hoe de hazen lopen in de europese politiek.

wat ik echter (nog) belangrijker vind voor een lijsttrekker is dat zij/hij aansprekend is, enthousiasme kan genereren bij kiezers (laten we wel wezen: zeker voor het europees parlement is zo'n kwaliteit onmisbaar) en de media weet te vinden. in al deze zaken heeft judith zich ruimschoots bewezen. als fractievoorzitter in de amsterdamse gemeenteraad is judith bijna dagelijks in de krant of op teevee te volgen. daarbij verwoordt ze de groenlinksboodschap lekker helder: in het kader van de europese politiek een pre, dunkt me.

judith heeft een krachtige uitstraling en kan flink met haar vuist op tafel slaan. ze bijt zich vast in lastige dossiers en laat niet los als het moeilijk wordt. maar ook: judith is gewoon een leuk wijf, die een flinke dosis humor heeft en met wie het uitstekend biertjes drinken is.

dus, kortom, derhalve en daarom: zet judith op nummer 1!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vermoed dat de scooterjeugd in heel Europa zeer content zal zijn met dat resultaat...