dinsdag 13 mei 2008

interview

vandaag heb ik mijn allereerste interview gedaan! (ik ben mij ervan bewust dat ik vorige week claimde mijn eerste interview te doen, maar helaas kwam de meneer niet opdagen... stelletje lapzwansen die vluchtelingen) het was een achtienjarig sudanees meisje uit kakuma; blind bovendien. ze kwam pas om drie uur aanzetten en aangezien toen niemand beschikbaar was, mocht ik het klusje klaren.

eigenlijk mogen stagiaires geen interviews meer doen vanwege slechte ervaringen in het verleden, maar nood breekt wet en hieperdepiep: daar was ik. toegegeven, ik was een beetje zenuwachtig, maar het was ook heel leuk en spannend om te doen. tijdens een interview zit je alleen met de vluchteling en een tolk in een kamertje, en je moet van alles vragen en overal vraagtekens bij zetten. het duurde ongeveer drie kwartier; vervolgens moest ik een beoordeling maken. tevens nog nooit gedaan, maar ook dat verliep van een leie (lije? leiden? lijden? lijen? leien? leien!) dakje.

ik hoop nu dat men tevreden is met mijn interview notes en assessment, zodat ik het misschien vaker mag gaan doen. we will see. (mijn advies was overigens om de vluchteling naar de accomodatie te brengen en de zaak door te verwijzen naar community services; zo geschiedde.)

ps ik heb geen tbc!

1 opmerking:

Dory zei

Je hebt tegenwoordig meer aan "het groene Boekje" dan aan een engels woordenboek, geloof ik!