woensdag 16 juli 2008

waterrr

hebben jullie het gezien? hiernaast* staan een aantal foto's van mijn wunderbare rondreis door het oosten van het afrikaanse continent. tijdens het doorkijken van al mijn foto's kwam ik tot de ontdekking dat meer dan de helft bestaat uit plaatjes van water. op de boot, op het strand, op het terras, vanuit mijn hotel, vanuit de matatu: overal waar ik water zag (meren en oceanen, dat is, zeker in combinatie met ondergaande zonnen) werd dat op de gevoelige plaat vastgelegd. beetje saai achteraf: ik wou dat ik meer foto's had genomen van 'de plaatselijke bevolking' (welke bevolking anders, maar ja, zo gaat de uitdrukking en ik ben nou eenmaal een sucker voor uitdrukkingen). ik vond het echter telkens te genant om hongerbuikjes - maar ook het vrolijke leven aldaar hoor! - te fotograferen. mental pictures is al wat ervan kwam, maar daar hebben jullie weer niks aan. vette pech.

ondertussen ben ik in datzelfde hoofd alweer een volgende reis aan het plannen: van nairobi (niet geheel toevallig kan ik dat dan combineren met een bezoek aan mijn vrienden en een concert van eric wainaina) naar addis ababa (hoofdstad ethiopie) naar asmara (hoofdstad eritrea) naar khartoum (hoofdstad sudan) naar cairo (hoofdstad egypte). wheeieieie! een van mijn tolkvrienden zei dat als ik zo doorga, ik voor mijn dertigste alle hoofdsteden van afrika afgewerkt zou hebben. (bij het woord 'afgewerkt' moet ik aan de theemsweg denken, een beetje viezig dus, maar wie mijn douchegedrag - of het gebrek daaraan - kent tijdens dergelijke reizen zal dat etiket misschien ook wel op mij willen plakken.)

* wederom lieve hyvers: gaat toch eens naar mijn echte blog!

op zanzibar: dat was me toch genieten... terwijl ik op een stoepje aan het water zat en een sigaret deelde met babu (een plaatselijke visser), en terwijl de lokale jeugd op het strandje voor mijn neus een potje voetbal speelde, zag ik de zon langzaam wegzakken in de indische oceaan.

2 opmerkingen:

Daan zei

Geen beren?

CREA zei

Potverdikkedandorie! Volgende keer ga ik mee.

X!