zondag 22 juni 2008

op zanzibar

lekker is dat. ook de vliegmaatschappij deed niet aan de mastercard. nadat d. had geprobeerd via western union geld over te maken (erg goede maatschappij, maar dan moet er wel een vestiging in amsterdam zitten; en natuurlijk gebeuren dit soort dingen altijd een uur voor sluitingstijd op zaterdag...) en dat ook niet was gelukt, zat ik een beetje met mijn handen in mijn vlechtjes. niet getreurd zo lang echter, want een barmhartige sam bood aan om mijn ticket te betalen. het toestel was echter vol... de eerst volgende vlucht ging maandag, maar omdat ik het inmiddels helemaal gehad had met kigoma, ging ik toch maar naar het vliegveld. natuurlijk kwam er iemand niet opdagen (ik en mijn geluk), derhalve vloog ik gister in de namiddag, terwijl de zon onderging, naar dar es salaam.

aldaar betaalde ik mijn weldoener terug, zocht een hostel, vond ymca en verdween daar ook weer snel om naar de wedstrijd te kijken. daar zullen we het verder niet over hebben, dus ik zal ook niet zeggen dat ik blij ben dat ik geen nederlanders in mijn ekcoach team heb. na net iets te veel biertjes (ze hebben hier weer tusker! dus dat moest gevierd worden) en me enorm gestoord te hebben aan de grote hoeveelheid vervelende amerikaanse mensen van mijn leeftijd (waarom zeggen ze om de drie woorden 'like'?!) besloot ik zo snel mogelijk uit dar weg te gaan.

dat plan werd vanochtend in daden omgezet toen ik de boot naar zanzibar nam. ik + boot + water + wind = totaal geluk. nu ben ik aldaar, nog steeds een beetje viezig (10 dagen lang niet douchen doet dat met een mens), maar wel opgelucht weg te zijn uit dar. morgen ga ik een beetje rondlopen en misschien naar het strand, om op dinsdag naar mombasa te verkassen. misschien stop ik nog ergens halverwege, we zien het wel. toedeledoki!

ps wilt u even allemaal de handen op elkaar doen voor van de p. die trouw mijn smsjes op de blog zet wanneer er een gebrek aan internet is? dank u!

4 opmerkingen:

Dory zei

Van de P : grote dank!
Ik ruik je bijna hier, ga maar gauw in het sop, anders kom je Kenia niet in!

Michel zei

Tusker? Kili! "If you can't climb it, drink it!"

Zanzibar is mooi. Vond het heerlijk door de straten van Stone Town te zwerven. Monument voor slaven is erg indrukwekkend.

Maaike zei

Zanzibar! Zo'n eiland met palmbomen, hangmatjes en witte stranden! Dat klinkt niet onaardig. Heb even wat foto's daarvan gezien, mooi eiland.
Geniet nog maar even lekker, voor je het weet loop je weer over de dam!

davidr zei

10 dagen niet gedoucht? Ik ruik je nu al...