woensdag 5 maart 2008

tolk

ondertussen is het leven hier weer normaal, maar ergens zit er nog wel een beetje schrik. toen ik vanochtend een vluchteling aan de desk had die een brief overhandigde van de dokter, zeggend dat deze man gewelddadig was en geestelijk instabiel, was ik tamelijk op mijn houde. maar verder gaat het vandaag prima, en kon ik bijvoorbeeld een man blijmaken met de mededeling dat zijn naam was gecorrigeerd op zijn mandaat, een verzoek dat hij twee jaar geleden had ingediend.

gister schreef ik iets over de tolken. deze mensen verdienen alle respect. het zijn vluchtelingen zelf, die hier in nairobi ons helpen met het vertalen van de gesprekken aan de desk, tijdens de interviews enz. we betalen ze erg slecht, en zij zijn het die altijd de klappen moeten opvangen. and yet, ze zijn altijd aardig en rustig. soms een beetje teneergeslagen, maar soms ook heel vrolijk. het is erg jammer dat je geen persoonlijke band 'mag' opbouwen (niet dat je zoiets kan tegenhouden) met de tolken, want dat zou belangenverstrengeling zijn. bleh!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha die Eef. Net terug van vakantie en meteen de blog bezocht om te kijken wat het nieuws is. Een wereld van verschil als je ziet wat jij hebt mee gemaakt deze week. Ik hoop dat er opvang is voor de medewerkers want dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook wij maken nog dagelijks een hoop ellende mee met ons werk en dan is het fijn als je er over kan praten en iemand je opvangt. Dat vluchtelingen zo reageren kan ik begrijpen uit de verhalen die je schrijft, goed is het niet maar je zal maar vluchteling zijn. Hou je taai.

Rob