maandag 25 februari 2008

heftige dag

de eerste dag aan de desk.

twee keer moest ik heel erg slikken. vorige week was ik in de kelder bezig een lijst te maken met security claims die al veel te lang onbeantwoord zijn. vandaag kwam iemand van die lijst. anderhalf jaar wacht hij al op een antwoord. de man had geen hoop meer in zijn ogen: zie ziet het er dus uit als iemand gewoon opgeeft. ik zit er nu zelf achteraan dat deze zaak binnen twee weken wordt opgelost. overigens is het geen onwil van onze kant; hij is gewoon een van de velen.

een andere man, met heftige - nieuwe en oude - wonden aan zijn gezicht, hals en armen, kwam het kantoor binnenstormen. hij had hulp nodig, maar waarvoor was niet helemaal duidelijk. hij werd naar een ander kantoortje gestuurd naast ons. (er zitten geen muren tussen de 'kantoren', het zijn eigenlijk gewoon allemaal tafels met computers erop en wat stoelen eromheen.) daar liet hij zichzelf vallen, terwijl hij met zijn hoofd op de grond bonkte en wanhopig iets in het ethiopisch schreeuwde. we dachten allemaal dat een van de medewerkers in elkaar werd geslagen, dus de bewaking kwam er direct aan en alle wachtende vluchtelingen verdrongen zich voor de deur (actie!). de man werd afgevoerd.

vandaag heb ik ook de langste mensen van de hele wereld ontmoet: de dinka's. zij behoren tot een volk in zuid-sudan waarvan er velen gevlucht zijn. een van hen heeft een boek geschreven, what is the what (aanrader!!! een deel speelt zich af in kakuma, het vluchtelingenkamp). maar goed, deze jongens zijn twee meter tien. allemaal! of nog langer! soms overdrijf ik een beetje, maar in dit geval is dat helemaal niet nodig. ze moeten allemaal bukken voordat ze het kantoortje binnenkomen. met kop en schouders steken ze boven de nederlanders (zijn wij niet de langste?) uit.

let's see what tomorrow will bring.

4 opmerkingen:

Van de Peppel zei

Die Dinka's zullen ongetwijfeld de gemiddelde Giraffe naar de kroon steken, maar Nederlanders zijn naar het schijnt wel degelijk gemiddeld de langste: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/health/article1308626.ece

Het schijnt te komen doordat Nederland nogal veel uitschieters heeft, dus mensen die bijzonder/extreem lang zijn.

Maar kan je niet even de NBA bellen, misschien kunnen die wel wat Dinka's gebruiken.

davidr zei

Meneer van de peppel vergelijkt appels met peren. Die lijst uit zijn link staan natuurlijk geen dinka op, want daar worden nationaliteiten vergeleken. Maar volgens de wiki zijn de dinka maar 1,76 gemiddeld, dus waarschijnlijk maken alleen de lange dinka zich als zodanig bekend.
Een dinka NBA'er is er ook al, staat ook in het door Evelien gelinkte boek. Hij heet Luol Deng (http://www.nba.com/draft2004/profiles/LuolDeng.html)

Van de Peppel zei

Ok, daar maakt meneer r op zich best wel een scherp punt.
Maar om mijn eerdere punt dat Nederlanders langer zijn kracht bij te zetten met een nog slechter argument dan een appel/peren vergelijking: Dinka speel bij de Bulls als small forward. I rest my case... ;)

JJ (vB..) zei

guys, wat een heerlijke dialogen. Jullie doen ook echt opzienbarend veel moeite om deze blogspot van hoogwaardig onderzocht commentaar te voorzien.
Je leert vrij boeiende dingen daar zo te horen Madam.
Keep up the good work.
xusje