vrijdag 22 februari 2008

scorpio

geen vergadering vandaag, maar wel een interessante bijeenkomst. drie van de medewerkers waren jarig in de afgelopen tijd en dat vierden we vandaag (als jongste stagiaire moest ik dat organiseren). een uur, een uur dus, hebben we besteed aan het analyseren van elkaars sterrenbeeld. tot mijn grote verbazing ging iedereen er helemaal in op, een uur lang dus. we waren met z'n zestienen: twee werkdagen hebben we besteed aan het praten over het toevallige moment waarop je geboren wordt.

ik ben schorpioen, en heb even opgezocht waar dat voor stond: ik ben grondig, doortastend en intens. als ik dat overdrijf, word ik verbeten, berekend en gesloten. ook heb ik een dwang om mezelf te bewijzen door persoonlijke betrokkenheid en zorg voor anderen. mijn negatieve eigenschappen zijn dat ik fanatiek ben (hoezo is dat negatief?), erg jaloers, vernietigend en handel uit eigen belang. ik ben een seksmaniak, en ik wil - omdat ik een vrouw ben - de perfecte huisvrouw zijn. mannelijke schorpioenen doen veel aan sport (ha!) of stellen zich op het werk concurrend op. gematigdheid is moelijk voor mij. om mijn status te verhogen of mijn doel te bereiken ben ik bereid hard te werken. soms lijkt het alsof al mijn energie opgaat in het verdienen van geld. ik word beheerst door de planeet pluto (maar dat is helemaal geen planeet meer! potverdorie, ik wil een echte planeet).

en? enige herkenning?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Van wie zou jij dat nu hebben???? De perfecte huisvrouw!!! Laat me niet lachen, dat moet je eerst nog bewijzen. Zoals je weet is er maar een hier perfect en dat ben ik(toch????. Zijn er nu noch wel ernstige dingen om je druk over te maken?
Rob

Eva zei

Dat van die perfecte huisvrouw zegt alleen iets over hoe oud astrologie is, en hoe weinig zelf-vernieuwend. Wel grappig over die 'dwang om jezelf te bewijzen door persoonlijke betrokkenheid en zorg voor anderen' - dat was het enige element dat ik nog niet had kunnen plaatsen maar dat klopt dus ook. Nee, wat is astrologie toch een onzin. Bij deze wederom bevestigd. Je bent mijn favoriete schorpioen!