donderdag 11 juni 2009

doordrukken

ik zal bij dezen beloven dat minder dan de helft van mijn blogjes over amsterdamse politiek zullen gaan. ik begrijp ook wel dat niet iedereen daarop zit te wachten, en ik wil mijn trouwe fanbasis natuurlijk niet opeens van me afschudden. dat neemt niet weg dat ik toch nog even iets ga zeggen over de gemeenteraadsvergadering van vandaag (en gister).

ten eerste: hij duurt bij elkaar 16 uur. dat is niet kort. neemt niet weg dat er in die uren wel allerlei belangrijke beslissingen doorheen gepompt worden. zo zijn er van de 14 stadsdelen nog maar 7 over (hoera! en nee, we hebben niet 7 stadsdelen afgestoten; er gaat gefuseerd worden), is de stad bijna 900 miljoen rijker vanwege de verkoop van haar aandelen in nuon (daar kan goed het zwarte noord/zuidlijn gat mee gevuld worden), en heeft het college ruimschoots een (werkelijk belachelijke) motie van afkeuring - enkel gesteund door de vvd en het cda - overleefd.

leermomentje van de dag: democracy is a bitch. leermeester: de vvd woordvoerder die klaagde dat de beslissingen in de gemeenteraad er 'democratisch worden doorgedrukt' als alleen de (in meerderheid zijnde) coalitie voor een plan stemt. tip van de dag: zorg dat je deel uitmaakt van de coalitie.

3 opmerkingen:

MvB - VdP -VdG zei

Ben ik de enige die het onzinnig vind dat de aandelen in energiemaatschappijen worden verkocht?

Enkel en alleen omdat er in de politiek geen mensen zijn die doorhebben hoe ze hun aandelenpakket als politiek instrument kunnen gebruiken, besluit men maar om het te verkopen.

Gemiste kans...

Nu later niet gaan klagen over geprivatiseerde nutsbedrijven enzo he!

Mirte zei

Nuon verkocht. Aan een Zweeds staatsbedrijf nog wel...

Waarom wilde Amsterdam eigenlijk verkopen? Omdat ze het geld nodig hebben?

Evelien zei

oh jeetje. redenen voor verkoop:
- 4 miljard investering in duurzame energie (van de 8 miljard);
- 900 miljoen nu voor de stad;
- met 10 % (ons eigendom) kunnen we het toch niet tegenhouden;
- veel vertrouwen in Vattenfall (dat overigens ook een overheidsbedrijf is, dus echt privatiseren doen we niet).

dat is het wel, kort door de bocht.