woensdag 10 juni 2009

en hopla, de raad in

nog geen 48 uur in amsterdam en ik zit al in de gemeenteraad te luisteren naar een debat over het samenvoegen van de stadsdelen. vandaag nam judith sargentini afscheid (nu kan ze echt afreizen naar het europarlement) en kon ik dus geinstalleerd worden als nieuw lid van de raad. neus in boter, want vandaag wordt besloten over het doen terugdringen van de 14 amsterdamse stadsdelen naar 7 stuks. de publieke tribune zit vol stadsdeelbestuurders wiens banen straks niet meer bestaan. aangename dynamiek levert dat op.

mocht u denken: moet je niet opletten tijdens het debat in plaats van stukjes op je blog te tikken, weest u dan gerust. de vergadering word om de haverklap geschorst omdat er moties moeten worden uitgeprint en antwoorden van het college moeten worden voorbereid. overigens zit de halve raad continu de krant te lezen, te twitteren, of de email bij te werken.

het is gek om hier opeens als lid te zitten en mee te stemmen over belangrijke besluiten. naast de gekheid is het echter ook een enorme eer, en derhalve ga ik mijn uiterste best doen om nog negen maanden (immers, verkiezingen zijn weer in maart 2010) een puike groenlinksvertegenwoordiger te zijn.

wat daarbij niet helpt is dat mijn ogen met enige regelmatig dicht vallen. niet door het debat, dat is namelijk echt interessant. nee, het is mijn jetlag die me straks onder tafel doet schuiven, vrees ik. kan ik dat al maken: een beetje op mijn armen liggen snurken tijdens mijn eerste raadsvergadering? ik pop er nog maar een colaatje in, wellicht dat ik met die caffeine zonder kleerscheuren het eind van de avond haal.

4 opmerkingen:

Maaike zei

ik wens je veel succes!

MvB - VdP -VdG zei

Kan je namens mij even een mooi grachtenpand declareren? Of bijvoorbeeld een vakantiehuisje in een zonning oord?

En regel gelijk even dat nieuwe Ajax stadion in het centrum zodat ik niet steds met die ellendige metro naar Duivendrecht hoef.

Dank u.

Dory zei

Gefeliciteerd met de geboorte van je tweede blog kind!

Rob zei

Het is goed als je ziet dat je kind het goed doet. Was leuk om bij de installatie als nieuw raadslid te zijn. Maar goed dat er geen strafblad is.