zondag 7 juni 2009

dat zit er ook weer op

new york is de stad van eerste keren. nog nooit had ik zoveel boeken gelezen, of papers over terrorisme en de verenigde naties geschreven. nog nooit had ik zelfbruiner gebruikt (totdat het begon af te brokkelen) of mijn wenkbrauwen laten epileren (dat dien ik in nederland voort te zetten, wil ik geen unibrow ontwikkelen). ik heb de geneugtes van pinkberry ontdekt, en de gruwelen van dunkin donuts.

ik heb veel geleerd, over internationaal oorlogsrecht en amerikaans strafrecht. ik heb gezien hoe barack obama geinaugureerd werd, en hoe zijn presidentschap heel veel mensen hoop heeft gegeven. (echt waar.) ik heb meegemaakt hoe studenten instorten omdat ze de stress van columbia niet aankonden, maar ook hoe ze dansten toen de examens eenmaal voorbij waren. ik heb met mijn vrienden gepraat over het israelische leger, over de vrouwenrechten in mexico, over de wereldbank in washington, over oliemaatschappijen in nigeria en over derde generatie schaamte in duitsland.

straks vlieg ik weer naar amsterdam. mooi dat ik niet verdrietig ben, zoals een jaar geleden toen ik nairobi verliet. het new yorkse leven en ik gaan scheiden van tafel en bed en dat vind ik wel prima. straks eet ik nog een laatste hamburger, en dan zeg ik: toedeloe 540 dagen. (totdat ik heb bedacht wat ik wil met mijn weblog blijf ik nog wel even erop schrijven trouwens.)

2 opmerkingen:

Jeanine zei

We zullen je met liefde verwelkomen deze week in onze Amsterdamse fractie! Ik heb genoten de laatste anderhalf jaar van je weblog, maar ben blij als je straks terug bent.

Pama zei

Die 540 dagen zijn (achteraf gezien) omgevlogen! Voor ons. Je bent vele ervaringen rijker geworden en zal er zeker de vruchten van plukken. Fijn jullie weer in Amsterdam te weten!!!!!!