maandag 2 maart 2009

een serie, nr 3

in de serie 'van new york moet je het niet hebben', nummer 3. de lente.

echt. maar echt. wanneer wordt het nou eens warm? wenn, when, quand, cuando, nar, ubi? een paar weken geleden kregen we een toefje lente, een sprinkel, een kwartslag. oh wat fijn was dat; ik had eventjes het gevoel weer te leven. mag ik dat zo zeggen? ja dat mag. bruut werd het echter weer van ons afgepakt en verdween new york onder een deken van koude en regen. vanochtend, toen de wekker om acht uur rinkelde en ik met blijde verwachting (relatief blij gezien het tijdstip) naar buiten keek - het was tenslotte maart, en maart = lente, dat weet iedereen - toen zakte mijn sokken af, had ik ze aangehad. want wederom was new york bedekt in een dikke laag witte kou.

prima als het een keertje sneeuwt, zo in december, begin januari. prima ook als het vriest en dat de wind zo koud is dat een handeltje in nieuwe oren best lucratief zou zijn. dat hoort, het is winter, dat mag dan. maar potverdomme, we zitten toch niet in fugging zweden! als ik het vijf maanden koud tot op het bot had willen hebben, dan was ik wel naar de universiteit van michigan gegaan.

oh wat verlang ik terug naar de zwoele avonden met zwierige jurkjes en vrije tenen in zomerse slippers. naar het flaneren over broadway van hier naar daar. naar een biertje in ons favoriete barretje aan riverside park. naar de zon op mijn bolleke. ik verlang naar de lente, dus kom maar op. het is koud genoeg geweest, ik ijs zon*!


* zucht, ja ik weet dat je dat niet zo schrijft.

ps dit was even de laatste in deze serie, morgen weer een vrolijk verhaal over new york.

2 opmerkingen:

Mirte zei

Ook als je wel in "fugging zweden" (of jävla sverige) zit gaat het trouwens vervelen... Maar ik heb me laten vertellen dat de lente hier pas in april begint. Dus ik ga deze maand nog even niet hopen. En gisteravond sneeuwde het weer fervent. Dus... Sterkte ermee. On the bright side: het is al lang niet meer zo stikdonker als in december!

En morgen hoor ik graag weer waarom ik ook alweer jaloers was op Evelien in NY ;)

Maaike zei

Ik zou wat vaker onder de zonnebank gaan. Dit klinkt als een winter-depri.
Voordeel: is lekker warm, je doet je ogen dicht en je verbeeld je dat je op een heerlijk strand ligt en je wordt nog een beetje bruin. Oke, je moet er wel voor betalen, maar dan heb je voor een 1/2 uur ook wat.