donderdag 5 februari 2009

(wan)hoop

ik ga mezelf even pijnigen. hier een lijstje van recente goede voornemens die allemaal in het water zijn gevallen, enkel en alleen omdat ik ook maar een mens ben (ik weet het, ik heb goddelijke kenmerken, maar als het puntje bij het paaltje komt: mensch!).

1. de kerstvakantie gebruiken om alle musea waar ik nog niet ben geweest (en dat zijn er veel, zoals het moma waar potverdrie vdp die nog nat is achter zijn oren van de vliegreis al wel is geweest)
resultaat: ik heb geen enkel museum van binnen (en ook niet van buiten) gezien

2. beginnen met mijn scriptie voor politicologie die eigenlijk in augustus af moet zodat ik in september met nieuwe dingen die nog geheim zijn kan beginnen
resultaat: ik heb nog niet eens een onderwerp (dat wil zeggen: ik heb honderd onderwerpen, maar nog geen geschikt onderwerp)

3. ons lullige kleine studiootje stoffen en achter de wc schoonmaken
resultaat: je zou een stofpop kunnen maken van de hopen die zich inmiddels hebben verzameld en over dat wat achter de wc groeit wil ik u liever niets mededelen

4. regelen dat ik eindelijk eens geld krijg voor het werk dat ik heb gedaan voor mijn professoren
resultaat: ok, dit is echt niet alleen mijn schuld. gister ging ik weer naar het bureautje waar dat moest, maar inmiddels doet een ander bureautje het. en toen had ik mijn sophienummer niet mee. klote formulieren!

5. mijn nairobi-diehard-buikspieren-lekker zweten-sportschool-schema weer oppakken
resultaat: als ik in het water val, blijf ik dankzij mijn zwembandjes drijven

maar er is hoop:
1. zaterdag ga ik met d naar het brooklyn museum of art
2. over twee weken heb ik een afspraak met een professor die me wil helpen met mijn onderwerp
3. ok, hiervoor is voorlopig geen hoop in het vooruitzicht
4. morgen neem ik mijn sophienummer mee naar de universiteit
5. ik heb sinds deze week een fitnesspartner en ben al twee keer gegaan!

3 opmerkingen:

davidr zei

Sophienummer? Is dat het telefoonnummer van ons voormalige bovenbuurmeisje? Of bedoel je sofinummer? Vast niet, want hier in Amerika hebben ze (ik niet, wacht al ruim een half jaar) een social security number.

En we zijn in Philly in allerlei musea geweest, telt dat niet mee met de kerstvakantie?

En inderdaad, het begint te plakken bij ons thuis. Doe jij het dan David, hoor ik de goegemeente klagen. David die werkt. Nu, 7:35, zit hij nog op kantoor... Dan kan ik niet daarna nog eens gaan schoonmaken natuurlijk. Daarnaast heeft recent het licht het begeven in de badkamer, zodat het beest achter de wc voorlopig profiteert van de permanente schemering. Eens zien wat daarvan komt.

Dory zei

Zal ik even overkomen met een emmertje sop en veel ontsmettingsmiddel?

Anoniem zei

In Nederland hebben we ook geen sofinummers meer. Zo lang zijn jullie toch nog niet weg?