maandag 2 februari 2009

superbowl

het is wat laat, maar dat komt vooral omdat ik alle indrukken even op me moest laten inwerken. die superbowl, wat een coolheid op een stokje. een sportwedstrijd die ruim vier uur duurt (minus reclame, optreden bruce springsteen, reclame, en nog meer reclame), dat is toch te gek zou je zeggen. wisten jullie bijvoorbeeld dat de voorgenoemde reclame speciaal voor de superbowl wordt gemaakt? en dat van de 140 miljoen mensen die er zondag keken, een grote groep zit die eigenlijk vooral voor die reclames kijkt? ik wist dat niet.

de grootste sportgebeurtenis van het jaar ging ik op de faculteit bekijken, alwaar de studentenraad een festijn had georganiseerd met gratis kippenvleugeltjes, koolsalade, stukjes wortel, pizza en kauwgomcola. feest, feest! d en vdp moest ik mee naar binnen smokkelen, omdat het gebeuren alleen voor rechtenstudenten bedoeld was. nou ja.

en nu, nu weet ik alles van football. van touchdowns (het doel van het spel: daarna doen ze altijd een dansje)en van 2-point conversion (ok, ik weet eigenlijk nog steeds niet wat dat is). van safety (gebeurt bijna nooit tijdens de super bowl), en van personal fouls (je mag je tegenstander niet aan zijn masker het veld af werpen). van quarterbacks (die van arizona had nog in nederland gespeeld), en van blockers (ik had me nek allang gebroken). terwijl we zaten te kijken, met een kippenbotje in de ene en lauw bier in de andere hand, werd er zelfs geschiedenis geschreven: na een interception wist pittsburgh maar liefst 100 yard af te leggen (dat is precies hoe lang het veld is) om een touchdown te scoren. james harrison, wat een snelheid, wat een benen, wat een spieren, wat een man!

na deze superbowl weet ik eindelijk football te waarderen. ik denk dat ik zojuist fan ben geworden. go go steelers!

4 opmerkingen:

Dory zei

Je bent vast de enige fan, er komen helemaal geen reacties op je mooie verhaal!

Evelien zei

he mam, maak het nou niet nog pijnlijker dan het al is...

Theo zei

dag evelien!
er zijn misschien meer fans dan je weet, want ik lees je blog iedere keer en vind het leuke en mooie verhalen!
je aanvullingen over kinderen in NYC bij mvb geven de nodige nuances.
theo van mvb-vdp-vdp

Evelien zei

dag theo! ik houd me vast aan de gedachte dat mijn fans zo sprakeloos zijn na het lezen van mijn blogs dat ze niks meer op kunnen schrijven.