donderdag 8 januari 2009

lwob

ik kreeg vandaag een mail van 'lawyers without borders'. ja, dat bestaat, en het is net zoiets als artsen zonder grenzen. maar dan iets minder bekend en met iets minder geld. anyway, ik sta sinds kort bij ze ingeschreven en vandaag kreeg ik mijn eerste aanbod voor werk. of ik - volgende week - op eigen kosten naar namibie wil vliegen om daar een rechtszaak te volgen en te kijken of alles wel volgens de regels van het internationale recht gaat.

ik had toch al gezegd dat ze niet zoveel geld hadden? veel van deze opdrachten voor lawyers without borders is pro bono; en derhalve dien je uit eigen zak de vliegtickets, het verblijf en alle andere kosten te betalen. dat is jammer voor mij, want ik heb niet zoveel geld tot mijn beschikking op het moment (althans: niet om op en neer naar namibie te vliegen). oh, en daarnaast begint het semester volgende week ook gewoon weer.

maar wat zou het leuk zijn, om dit soort dingen te doen! gewoon, twee keer per jaar een klus voor deze organisatie. en als jullie nou allemaal geld doneren, dan kunnen in het vervolg misschien de onkosten voor de pro bono mensen vergoed worden. geen fancy salaris, geen dertiende maand, gewoon: het vliegticket. ja, ik zie het wel zitten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is dan ook een systeem dat gebruik maakt van advocaten die hun ziel verkopen aan een groot kantoor/bedrijf, daar hun zakken vullen, en voor hun gemoedsrust iets 'goeds' moeten doen, en daar best wat geld voor kunnen neerleggen.

Daarnaast, heeft PvdH niet een fonds voor dit soort dingen. Je hebt zijn mobiel toch??

Of je zegt tegen Marjoleine dat je minimaal 1 zaak per jaar wil doen, of anders...

Evelien zei

laatste twee voorstellen had ik ook al aan gedacht... (overigens 'heb' ik pvdh zijn mobiel niet; dat zou wat onhandig zijn als ik hem wilde bellen: moet ik zelf opnemen. ik heb wel zijn nummer. als je dat bedoelt.)

en je hebt gelijk wat betreft het eerste, want je krijgt pro bono punten ervoor (die je elk jaar verplicht moet halen).