vrijdag 28 november 2008

thanksgiving

gister had ik de leukste dag ooit (oke, niet waar: de dag dat ik ging trouwen was, ondanks dat ik niet van trouwen houd, veel leuker; en de dag dat ik van goma naar kibuye reisde en vrienden maakte was ook veel leuker; maar goed, gister was dus ook wel een leuke dag). eerst ging ik met j. - mijn enige amerikaanse vriendin - naar de macy's parade: elk jaar organiseert het warenhuis macy een optocht met enorme ballonnen en fanfares en wat al niet meer. de ballonnen waren inderdaad enorm, en j. en ik hadden een handig trucje bedacht om telkens vooraan te staan (dat trucje ga ik niet verklappen, want dan pakt de cia ons waarschijnlijk op).
vervolgens was ik met een aantal andere internationale studenten uitgenodigd om thanksgiving te vieren bij mijn docent 'law of genocide'. hij is eigenlijk een majoor in het amerikaanse leger en geeft les op de academie voor officieren: westpoint, ongeveer een uurtje rijden vanaf new york city. daar woont hij met zijn familie, maar alvorens we ons konden storten op een fantastische maaltijd (met kalkoen!) leidde hij en een achtergebleven kadet ons rond. het leger is alles wat je ervan verwacht: ongelooflijk streng en ongelooflijk veel regels en ongelooflijk veel gedoe. maar het was toch ook bijzonder interessant; die kadet bijvoorbeeld was een tamelijk slimme jongen die piano speelde en bij de debatclub zat.

westpoint is gebouwd als een kasteel: eigenlijk zijn die amerikanen hartstikke jaloers op onze middeleeuwse forten. het heeft een heel strategische plek op het punt waar de rivier de hudson heel smal is: zo konden ze de britten tijdens de oorlog in 1812 goed de weg versperren naar new york. we kregen alles te zien: van de binnenplaats waar de kadetten hun rondjes moeten lopen als ze straf hadden (47 seconden te laat bij je les is 3 uur rondjes lopen) tot de bibliotheek, de eetzaal (waar alle 4400 officieren in opleiding tegelijkertijd eten) en de begraafplaats.
vervolgens mochten we dus samen met de familie van major m. de maaltijd delen: hij, zijn vrouw, hun vijf kinderen, de kadet, en 11 studenten. pumpkinsoep, een kalkoen, een ham, tilapia's, boontjes, mais, salade's, aardappelpuree, warme broodjes, jus, jus en nog eens jus, muffins, kaas, sausen, pecan pie en appeltaart; en nog was er heel veel eten over! het was ongelooflijk leuk, en gezellig, en ik heb nog nooit zulke gedrilde kinderen gezien (die tegelijk vooral niet op hun mondje waren gevallen!). amerikaanser dan deze dag wordt het denk ik niet meer.

4 opmerkingen:

Dory zei

Wat een feest dat je dat mee mocht maken!Kregen jullie (arme studenten) de restjes mee naar huis?

Arnoud zei

Hey, je hebt de parade gevolgd, cool hè? Zo totaal Amerikaans grappig, strak en gelikt georganiseerd. :-)

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ zei

I like your blog.
Carlos
Portugal

Anoniem zei

nooit de sound of music gezien?