dinsdag 21 oktober 2008

imaginary friend

vroeger woonde er een vrouw naast mijn ouderlijke huis en die vrouw had een hondje. punkie, en het was zo'n klein hondje, die kon stinken als het had geregend maar wiens haren ook afgeknipt konden worden zodat hij wat minder stonk. ik liet hem soms uit, en als mijn ouders zonder mij en mijn zus op vakantie gingen (ja lieve lezers, jeugdtrauma's!) dan mocht ik bij punkie logeren. heel erg leuk, voor een week (mijn ouders kwamen altijd weer terug, dat dan weer wel).

aangezien ik altijd allergies was voor alles, is het enige huisdier dat ik ooit had een vis. in de vijver buiten wel te verstaan. albertje, heette die, met een nummer achter zijn naam omdat albertje 1 dood ging. toen kwam albertje 2. de andere huisdieren die ik had waren mijn denkbeeldige honden. ik had er soms wel tien tegelijk, grote en kleine. ze liepen met me mee naar school, ze sliepen onder mijn bed en ze dronken uit echte bakjes met water die ik voor ze neerzette onder mijn stoel als ik zelf mijn avondeten moest opeten. voor allemaal had ik een naam, alhoewel ik ze soms wel eens door elkaar haalden omdat het er zoveel waren.

nu vind ik honden niet zo leuk meer. ze stinken, dus, en ze ruiken aan je kruis. ik vind dat tamelijk ongepast. zojuist stond ik in de lift van mijn gebouw met een laken vol was, toen een meneer met twee honden zo groot als muttaburrasaurussen (niet verzonnen, echte naam!) instapte. eentje begon direct zichzelf te krabben (lekker, luizen op mijn schone was) en de ander bewoog zijn neus naar zaken waar hij niks mee te maken had. de man zelf begon een heel verhaal dat ze heel lief waren, en 'couch potatoes' (waarom moeten mensen altijd over - en tegen! - hun honden praten alsof het kinderen zijn). ik glimlachte vriendelijk naar hem, want dat doe je in dergelijke situaties, en vluchtte zo snel als ik kon de lift uit. geef mij maar denkbeeldige honden.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ja, dit verklaart toch een hoop.

mam zei

Heb je je was daarna goed uitgeschud? Alle luizen eruit? Anders heb je nu echt huisdieren!
Kunnen we het nog goed maken, van die vacanties?

Anoniem zei

ik sluit me graag aan bij de eerste spreker. de puzzelstukjes vallen zo langzaam op hun plaats...

Wimmo! zei

Hi Evelien,

helemaal mee eens! Honden moeten (in de stad) verboden worden. En daarbuiten permanent bejaagd, wat mij betreft.

Maaike zei

Getver. Alleen het idee van een natte hond al!!!! En dan van die joekels, bah! Ik zou toch eens nakijken wat Obama en McCain in hun programma over huisdieren zeggen. Dan is de keus snel gemaakt.