dinsdag 7 oktober 2008

hap slik weg

boodschappen doen hier was gister voor het eerst frusterend. ik had zin in hagelslag, entrecote en vloeibare yoghurt, maar ik kon het niet vinden. hagelslag kent men gewoon niet, entrecote verkochten ze niet (het is meer steak ofzo, en dat is niet hetzelfde!) en yoghurt hadden ze alleen in kwarkachtige substantie. dat is niet zo handig met muesli.

samosa's, mandazi en ugali mis ik ook. oh, en njama choma natuurlijk. en tusker! potverdrie, waarom verkopen ze hier geen tusker! ik zag laatst in de winkel wel mijn favoriete belgische biertje (la chouffe oftewel haleluja), maar tusker of desnoods kili verkopen ze niet.


wat ze hier wel hebben: frosting in allerlei kleuren voor over cake's en taarten (met lekker veel transvet erin), browniemix, vies brood, heul veul frisdranken, aardappelpuree in zakjes, pizza slides op elke straathoek, en donuts. dat is het voedsel waar ik aan moet denken als ik aan amerika denk. het doet overigens niet helemaal recht aan al het overheerlijke mexicaanse, thaise en indiase voedsel, dat maakt het culinaire leven hier namelijk toch nog een beetje dragelijk.

5 opmerkingen:

vdp zei

Heb je al bitterballen bij je Chouffe gevonden? Nu nog een mooi bruin cafe en alles komt goed. ;)

René Kerkwijk zei

Hallo Evelien,

Zou je een bijdrage willen leveren aan de serie "GroenLinks is jarig". Inmiddels gingen de nodige mensen je al voor. Klik maar en ik hoor het graag: http://www.renekerkwijk.nl/pivot/entry.php?id=3636&w=rene_kerkwijk

Onduidelijk? r.kerkwijk@chello.nl
Kijk maar op www.renekerkwijk.nl

Ik hoor het graag.

Dory zei

Bij de hut Scaletta in Ticino zag ik een man lopen met als opschrift op zijn t shirt TUSKER! met een olifant erbij!

Elmar zei

Wat een fijne receptenpagina! (al lijken de 62 kopjes maismeel me wat veel in het tweede Ugali-recept...)

CREA zei

Als je die kwarkachtige yoghurt roert wordt 'ie vloeibaarder - beetje melk en het kan weer met muesli...