zaterdag 4 oktober 2008

protest

in de vs moeten universiteiten toestaan dat het leger en de marine recruteringsgesprekken houdt op hun campus. als je de recruiters de toegang weigert, kan dat resulteren in het inhouden van allerlei federale subsidies aan de gehele universiteit. dit staat bekend als de solomon amendment, en is vooral voor grote onderzoeksuniversiteiten nogal een issue. columbia ontvangt bijvoorbeeld meer dan 300 miljoen dollar per jaar aan onderzoeksgeld van de overheid.

een universiteit kan verschillende argumenten hebben om dergelijke recruitering niet toe te staan (zoals pacifistische redenen), maar de decaan van onze faculteit is vooral boos vanwege het beleid van het leger tegen homoseksuelen. don't ask don't tell: zolang niemand weet dat je homo bent, mag je een geweer hanteren. openlijk van de mannenliefde (als man dan, of vrouwenliefde als vrouw) houden is niet toegestaan. belangrijkste argument: de spanningen die homo's met zich meebrengen in de kleedkamers...

gister stuurde de decaan een email aan alle studenten en medewerkers van de faculteit over hoe stom deze regeling is en dat hij de recruitering die aanstaande maandag plaatsvindt graag zou willen verbieden, maar dat dat dus niet kan zonder heel veel geld voor de hele universiteit kwijt te raken. hij roept iedereen op 'a robust, vibrant, public conversation' te hebben over dit belachelijke beleid. volgens mij roept hij op tot openlijk protest; ik neem mooi mijn spandoek maandag mee naar school.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaja, dit is er nog eentje uit de doos van Bill Clinton.

VdP zei

Ik verwacht nu wel binnenkort foto's op het blog met daarop een Roemburg die met gele sjaal op het bordes van het universiteitsgebouw staat.

Die gele sjaal is natuurlijk niet voor niets gegeven. ;)

Anoniem zei

Als je nu maar bezitter was van een eigen megafoon...

Anoniem zei

het allerergste is nog wel dat het Amerikaanse leger helemaal niet zit te wachten op undergraduates van columbia university waarvan het onderwijs sowieso al betaald wordt door een miljarden endowment, maar dat middelbare scholieren uit achterstandsbuurten met dezelfde regeling te maken hebben....

Grt,
Natascha

CREA zei

Wat een coole decaan...