dinsdag 14 oktober 2008

extra-curriculair

ik verveelde me een beetje. het studeren alleen consumeert niet zoveel tijd als ik van tevoren verwacht had (en waarvoor ik gewaarschuwd was), terwijl ik het maximaal aantal punten heb - meer nemen mag niet eens. nu vraag ik je. nu ga ik de laatste tijd wel naar veel lezingen en debatten over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar dat is allemaal tamelijk vrijblijvend. en hoewel ik j.g. beloofd had dat ik niet meer dan 1 extracurriculaire activiteit zou ontplooien, moet ik nu noodgedwongen (want ik verveel me dus) die belofte breken.

twee dingen: ten eerste ga ik een dag in de week werken bij de african services committee. het is een organisatie in harlem die afrikaanse vluchtelingen met van alles helpt; ik ga me vooral richten op juridische hulp aan asielzoekers met hun vluchtelingenclaim. whoops! erg veel enthousiasme maakt zich van me meester terwijl ik dit typ: ik heb er hartstikke veel zin in. daarnaast ben ik sinds vandaag ook onderzoeksassistent van professor rosenblum. de man is een mensenrechtjurist, weet ongelooflijk veel van oost-afrika (nogmaals whoops!) en schrijft nu een boek over 'praktische mensenrechten' met iemand van harvard waar hij hulp bij nodig heeft. is het niet leuk?

4 opmerkingen:

Mirte zei

Go Evelien. Klinkt allebei ontzettend leuk! En goed trouwens. Afrika heeft je echt gegrepen he?

Maaike zei

Die prof. Rosenblum heeft al een hoop ervaring zeg. Kan je een hoop van leren en waarschijnlijk jouw ervaringen mee delen. Toppie! En niet geheel onbelangrijk, het is jouw "gebied".

vdp zei

Allemaal leuk en aardig, maar is die Rosenblum ook niet die professor die dacht dat vlamingen inwoners van het land Amsterdam waren? Of was dat weer een andere Columbia prof?

CREA zei

Wat tof, wat goed. X!