vrijdag 5 september 2008

representatief onderzoek!

uit een door mij absoluut representatief uitgevoerd onderzoek onder de nederlandse burgers blijkt dat deze maar weinig vertrouwen heeft in het amerikaanse democratische systeem. maar liefst 2 op de 5 nederlanders die reageerden op dit breed opgezette onderzoek denkt dat de kiesmannen er weer een potje van gaan maken. nu moet toegegeven worden dat mccain en obama erg dicht bij elkaar liggen in de pols, maar zoals femke altijd zegt: peilingen zijn palingen. (overigens ben ik er zelf getuige van geweest dat dit ook de favoriete uitspraak van mark rutte is geworden.)

de nederlandse burger denkt dus dat net zoals toendertijd dat akkefietje met gore en bush (gore had de meeste stemmen, maar bush de meeste kiesmannen) het weer op een klein dramaatje gaat uitlopen. zou leuk zijn voor de kranten, denk ik zelf. de helft van alle ondervraagden is er echter van overtuigd dat obama de race gaat winnen. zo overtuigd zelfs dat ze 'duh' zeggen. ik vind dat zelf een beetje respectloos voor de vragensteller, maar goed, we nemen het maar weer voor lief.

overigens gelooft toch nog 1 op de 5 nederlanders dat mccain een goeie kans maakt, en heeft iedereen hillary volledig afgeschreven. arme hillary. wat moet ze nu gaan doen? toch maar toegeven aan die lesbische affaire? of scheiden van bill om verolgens barack van michelle proberen af te pakken? nadat bill van bil is gegaan mag hil ook wel een keer, toch? zie de 16de seconde van dit filmpje, ze maakt al aardig aanstalte. you go girl!

1 opmerking:

Anoniem zei

'representatief uitgevoerd', is dat in een leuk jurkje ofzo?