dinsdag 5 augustus 2008

eerste blik geworpen

sommige gebouwen zijn niet per se bedoeld ter bescherming tegen de jaargetijden. en het kan hier heel hard regenen hoor, van die korte stortbuien waarna de hitte weer een beetje te dragen is. de gebouwen van columbia zijn echter niet met dat in het achterhoofd in deze stad neergezet. oh nee! het is reeds nogal wat dat een mens enkel op columbia terecht kan als die een flinke zak geld en een dito dosis slimheid meebrengt, maar dat was blijkbaar niet indrukwekkend genoeg. en derhalve ziet 'het maagdenhuis' van columbia eruit alsof keizer nero er zo uit tevoorschijn zou kunnen komen.

columbia is echt een campus: alle gebouwen staan op 1 terrein. en hoewel de grond hier poepjeduur moet zijn, heeft columbia overal grote netjes aangelegde grasveldjes, wijde paden en lange trappen. allemaal enigszins nutteloze ruimte maar (daardoor?) des te indrukwekkender. ieder gebouw heeft een enigszins eigen stijl: zo vind ik het natuurkundegebouw heel mooi modern (maar dat is tevens tot lelijkste gebouw van noord-amerika verkozen). voor het filosofiegebouw staat heel toepasselijk een replica van rodins 'de denker'.

de campus is eigenlijk gewoon een kleine stad: je kan er een heel jaar vertoeven zonder er uberhaupt vanaf te komen (maar even tussendoor: wie wil dat nou? je bent tenslotte in manhattan!). er is een grote mensa, de bibliotheken zijn 24 uur per dag - elke dag - geopend en de fitnissruimte is een gebouw van vier verdiepingen met een zwembad in de kelder. uva: eat your heart out!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar geen beren...

Van de Peppel zei

Je moet ook echt een suffe cliché Amerikaan zijn om 'de denker' voor het filosofiegebouw te zetten. Sorry, maar dat kan dus gewoon echt niet.

De rest ziet er allemeel heel indrukwekkend uit, maar dit is gewoon kansloos...