zondag 13 april 2008

kiwi. of toch niet

ik ontbijt in nairobi met een smoothie: 's middags maak ik een drank van vruchten en yoghurt die ik dan 's ochtends zo uit de koelkast naar binnen kan werken. gistermiddag was ik weer eens in het goede humeur om wat mango te snijden, een banaan in kleine stukjes te hakken en drie sinaasappels van zijn vliesjes te ontdoen. daarbij wat yoghurt, aluminiumfolie op de blender (de deksel heb ik zoekgemaakt) en hupsakeetje, malen maar.

helaas was gister de hele dag de stroom alles behalve betrouwbaar: het werkte vaker niet dan wel. geen probleem natuurlijk: ik liet de blender gewoon op het aanrecht staan tot de stroom het weer wel deed. na anderhalf uur was dat moment daar. goedgeluimd loop ik naar de keuken, ga wijdbeens voor het aanrecht staan en druk het knopje in. 'brgrgrg brgrgrg', deed de blender.

na deze handeling haalde ik de aluminiumfolie van de blender en aanschouwde mijn versie smoothie. maar wat zag ik daar: kleine zwarte stukjes in mijn overheerlijke drankje?! ik kon me niet herinneren dat ik ook een kiwi had toegevoegd. na een nadere controle van de vreemde elementen ontwaarde ik pootjes. eentje leefde er nog half.

mieren.

inmiddels ben ik helemaal aan ze gewend: elke dag weer lopen ze in colonnes met onbekende bestemming over het aanrecht, zonder geluid te maken en zonder kwaad te doen. ik vind ze eigenlijk wel gezellig. totdat ze stiekem in je wachtende blender sluipen en daar de boel verstieren. de smoothie eindigde in het toilet, en ik sjachrijnig op de bank.

3 opmerkingen:

Joris zei

Gewoon nog een keer de blender aan. Proef je vast niks van, en dan vooral de gedachte vasthouden dat er toch een kiwi inzit. Mieren zitten nog vol eiwitten ook ;)

Maaike zei

Doet me denken aan het liedje "Beestjes". Maar ik ben het wel eens met Joris. Is in ieder geval een voedzame maaltijd. Probeer het gewoon een keer!!!

Sam zei

Mieren zijn lekker, heb ze wel vaker gegeten. Mierenzuur is chill