maandag 21 april 2008

it begins again

hoera! vandaag kon ik eindelijk weer aan de slag, en dat was erg aangenaam. het was enorm druk, enoooooorm druk, maar omdat we om zeven uur begonnen en er continu drie mensen aan de desk voor protection zaten, waren we om twee uur klaar. het was zo leuk, lieve lezers: er zijn nu veel vluchtelingen die ik herken en met wie ik daadwerkelijk een praatje kan maken (hallo, hoe is het, hoe gaat het met uw been? etc). en die mij op hun beurt ook herkennen. dat laatste is niet altijd een succes overigens, vooral niet als ik ze de vorige keer heb verteld dat ze dan-en-dan moeten terugkomen en hun beslissing nu nog / weer niet klaar is. 'maar je zei de vorige keer...!' tja.

en het was ook zo ontzettend leuk om de tolken weer te zien. iedereen was reuze geinteresseerd hoe het in nederland was geweest; ik ben blij dat ik een enorme lading aan stroopwafels heb meegenomen. de drie pakken voor de tolken gingen erin als koek.

we zijn nu (zes uur) net klaar met het reorganiseren van de wachtruimtes, wat tamelijk nodig was omdat het een complete chaos was vandaag, mensen derhalve gingen voordringen en er vele gevechtjes gesust moesten worden. ik denk niet dat de huidige opstelling enigszins logischer is, sterker nog, maar mijn baas denkt van wel en hij is de baas. we zullen het morgen zien.

joepie, morgen weer!

2 opmerkingen:

Dory zei

Houdt dat heerlijke enthousiasme vast! Het geeft de burger moed om d�r te gaan, zeker ook voor "jouw" vluchtelingen.

Maaike zei

Leuk dat je weer "actief" bezig kon zijn. Ten slotte ben je daar voor gekomen. Ben benieuwd of het morgen weer zo'n chaos zal zijn.
Werkse dus!!