woensdag 19 maart 2008

verveeld

omdat ik de hele dag eigenlijk niks te doen heb (mijn kantoortje inpakken duurde 30 minuten en een halve kartonnen doos), ben ik bij iedereen aan het zeuren voor een taakje. dat moet je natuurlijk nooit doen: inmiddels heb ik stapels papier versnipperd, kartonnen dozen dichtgeplakt (en weer open gemaakt toen bleek dat er nog iets in moest) en posters van muren gehaald. anderen zijn ook erg verveeld: er wordt scrabble gespeeld, en ik heb mijn collegae de geneugtes laten kennen van een spelletje op de computer waarbij je moet raden waar bepaalde landen en / of steden in de wereld liggen. heel leuk allemaal, maar ontzettend onnuttig.

volgende week verhuizen we daadwerkelijk naar het nieuwe kantoor, dat overigens nog helemaal geen dak heeft; internet en telefoon kan ongeveer een maand op zich laten wachten. het wordt me steeds duidelijker dat de vn goed is in bepaalde dingen, maar heel erg slecht in andere dingen: personeelsbeleid en logistiek. al 18 maanden was bekend dat we moesten verhuizen omdat de grond waar we nu op werken voor andere doeleinden zou worden gaan gebruikt. pas begin dit jaar werd er gezocht naar een geschikte plek (en het moge duidelijk zijn: die plek is dus niet echt gevonden). nu ja, we moeten het er maar mee doen. ondertussen mis ik de vluchtelingen heel erg, ik kan niet wachten om weer achter de desk plaats te nemen.

aangezien het dit weekend pasen is en het kantoor derhalve zowel vrijdag als maandag is gesloten, heb ik een reisje naar mombasa geboekt. joepie de poepie! donderdagavond vertrek ik in een spotgoedkope bus (een la chouffe en een portie bitterballen, naar cafe-de-gaeper-wisselkoers) en dan kom ik vrijdagochtend aan. in mombasa heerst malaria, dus ik ben al begonnen met mijn kuurtje malerone. het is er bovendien bloedje heet. maar bovenal is het er mooi, met een oude binnenstad, een fort en van die witte-met-palmbomen-en-kokosnoten-stranden. i cannot wait!

2 opmerkingen:

Maaike zei

Leuke plannen voor het weekend. Ga je daar dan ook een hoteltje opzoeken? En ga je alleen of met je huisgenootje?
Ze verwachten hier met pasen sneeuw!!!! (even toto je door laten dringen) Het kan niet gekker.
Veel plezier. Nog even en je bent weer hier.
Liefs
Maaike

Eva zei

Een gedichtje

lieve Evelien
mocht je dit nog zien
ik wens je veel plezier!
een tochtje voor een bier
een busje voor een bal
met de billen bloot
drinken uit een kokosnoot
geen paaskonijn
kom jij er tegen
geen kleurig ei
in sneeuw en regen
maar rennen voor elk prikkebeest
in Afrika is pasen feest!