maandag 3 maart 2008

niets te zeggen

ik wilde vandaag vertellen over hoe leuk mijn etentje gister was met g, mijn oude bestuursgenoot van het iso. en hoe ik dit weekend weer een paper voor politicologie heb afgemaakt.

maar nu er zojuist een vluchteling zichzelf heeft opgehangen in de wc's kan ik daar moeilijk nog enthousiast over worden.

2 opmerkingen:

Maaike zei

He Eef

Heftig zeg. Heb je het ook gezien? Jemig dat is echt verschrikkelijk. Helaas gebeurd het nog steeds, dat mensen ontzettend wanhopig zijn. Ik hoop dat je daar mensen hebt met wie je er over kan praten.

Zag dat je je toefl gehaald hebt. Gefeliciteerd!

Probeer vanavond even je gedachten op iets anders te zetten.
Houd je taai.
Liefs
Maaike

Sam zei

Ja, dat is minder mooi. Maar gelukkig ben jij het niet die zichzelf heeft opgehangen in die wc. Ik kan eigenlijk wel heel enthousiast worden van het feit dat je politicologie studeert en zelfs in nairobi nog papers schrijft! Laat staan dat nu blijkt dat jij in het Interstedelijk Studenten Overleg heb gezeten... helemaal fantastisch.

Zaken als leven en dood zijn er al een kleine miljard jaar.. het ISO en etentjes met oud bestuursleden is vrij nieuw in de lijn der evolutie. Juist over deze "kleine, complexe events" verwonder ik mij. Zonder die dingen zou het leven een stuk minder mooi zijn.

Zoals Richard Feynman in zijn boek "Surely you're joking, Mister Feynman" verteld: na het zien ontploffen van de (mede door hem uitgevonden) atoombom, kon ik van niets in het leven het nut nog inzien. Terwijl ik uit het kantoor van Caltech keek zag ik bouwvakkers een brug bouwen en ik bedacht dat deze brug, waar ze al weken mee bezig waren, binnen enkele seconden zou worden weggevaagd door de kracht van de bom. Inmiddels (op het moment van schrijven) staat de brug al weer 40 jaar overeind.

Nou.. waarschijnlijk helemaal de plank mis, maar toch een poging om je humeur zo mogelijk up te graden

sterkte