donderdag 21 februari 2008

koude kalkoen

oke oke, ik geef het toe. ik ben al ruim twee jaar verslaafd aan otrivin. neusdruppels dus. vorige week heb ik een dappere poging ondernomen om te stoppen, maar het mocht niet baten. ik dacht: als ik nou eens een paar dagen geen otrivin gebruik, dan gaat mijn neus misschien vanzelf open. wel, deze cold turkey had volstrekt geen effect, behalve dat ik vier dagen zonder adem te kunnen halen heb rondgelopen. en dus gebruik ik weer. twee tot drie keer per dag.

maar ik ben het zat om afhankelijk te zijn! ik wil niet meer de slaaf van de neusdruppels zijn. iemand tips hoe ik er toch van af kan komen? ervaring? ik ben tot alles bereid. (opmerkingen over de grote van ruikorganen in het algemeen en die van mij in het bijzonder worden niet gewaardeerd, van de p!)

6 opmerkingen:

Michel zei

Een stuk versgesneden ui onder je neus wil ook wel helpen. Is in elk geval goedkoper...

Sam zei

Sporten. Kamille thee. En gewoon doorzetten.

Anoniem zei

Misschien moet je eens laten controleren of je geen hooikoorts of anderssoortige seasonal allergy hebt, dan kan je daar iets tegen nemen. Mietje.

Van de Peppel zei

Hoewel ik eigenlijk niets over dit onderwerp durf te zeggen is allergiecontrole wellicht best verstandig. Gezellig naar de dokter. Jippie.
En zonder enige reden, maar gewoon omdat het kan, zoals da.. uhhh anoniem al zei: mietje.
;-)

Nathalie zei

Eet de volgende de dingen, in grote mate:
mosterd
rauwe ui
wasabi

Ik herhaal: in grote mate.

Natuurlijke neusopeners, waar je volgens mij niet afhankelijk van kan worden.

En, Evelien, het is net als elke andere verslaving, was er dan ook nooit mee begonnen...:)

Liefs

Jasper Beekmann zei

Ben een beetje aan het inhalen. Blogs van begin februari tot nu... Ooit gedacht zo boeiend te kunnen zijn? Ik vind het wonderlijk, gezien onze geschiedenis en conversaties gevoerd in een zekere ijzerwarenhandel (die ze overigens enorm veranderd hebben laatst!)
Welnu, met het bovenstaand berichtje kon ik mij aardig identificeren. Mijn huisarts omschreef dit als (niet gelogen!) Otrivinisme. Het bestaat! Mijn oplossing was eerst over te gaan naar Nasivin (iets minder sterk), vervolgens naar een middeltje waar ik de naam niet meer van weet (ik denk iets homeopatisch) en toen geheel stoppen. Dit is zo ongeveer 10 jaar geleden en sinds dien raak ik geen neudruppels/sprays of wattanook meer aan. Ook niet als ik verkouden ben dus, want dan ben ik bang dat het weer begint. En eigenlijk gaat dit heel erg goed! Bereid je voor op een afbouwperiode van een half jaar met veel verstopte neusgaten...
Voor goede moed en peptalk weet je me te vinden...