donderdag 20 augustus 2009

niger en nigeria

ik leef nog hoor. in benin en later ook niger - want uiteindelijk kregen we onze visa en bereikten we niamey - was internettoegang niet opportuun. de enige keer dat er een werkende computer met gratis internet voor me stond, koos ik ervoor om in het zwembad te blijven liggen. niamey was warm, en het zwembad bracht enige verkoeling. maar het spijt me dat ik vooral de oudere dames onder u schrik heb aangejaagd.

terug naar niger vanuit benin was weer een lange reis, maar de busrit legde ik af met de twee reisgenoten s (amerikaan) en a (burkinabé). dat scheelde erg in de verveling. in niamey hebben we vooral rondgereden in taxi's, kunst gekocht (want s en a hebben een kunsthandeltje in ghana) en gezwommen in de zwembaden van dure hotels. daar heb ik gewerkt aan mijn backward flip - ik kan u zeggen dat het erg tegennatuurlijk is om achterwaarts met het hoofd eerst in het water te springen.

in elk geval, na een paar dagen intense hitte in niamey (wat een onzinnig gedoe hier in nederland met dat weeralarm) moest ik terug naar lagos om daar mijn vliegtuig te halen. s en a reisden dezelfde dag terug naar ghana. noord-nigeria, waar een mens doorheen moet als hij in zuid-nigeria wil aankomen, was niet onrustig meer: het leger had alles onder controle, zo werd er gezegd. weinig merkte ik van de gevechten die twee weken eerder ruim 600 mensen het leefden kostte. jos vooral is een mooie stad, waar ik echter tot op het bot natregende (dat had deels te maken met het feit dat mijn motorchauffeur niet genoeg gas in zijn motor had zitten). na jos kwam lagos, waar ik weer werd opgewacht door mijn eerdere gastheer. 's avonds stapte ik op het vliegtuig, en de volgende dag was ik in londen vanwaar ik - lekker goedkoop, argh! - met de bus naar amsterdam terug ging.

en toen was ik weer thuis, min of meer heelhuids.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als het zo blijft wordt je dus uit de bookmarks gehaald!

Evelien zei

doe maar, ik heb niks te vertellen.

Maaike zei

Misschien weer tijd voor een kleine update van daar!