dinsdag 4 augustus 2009

cotonou

kennen jullie het verhaal van dat meisje dat naar niger ging? ja, die ging niet. of althans, tien stappen over de grens met niger, maar verder kwam het niet. vanuit burkina faso kocht ik een busticket om naar niamey te gaan, en ik gokte erop om aan de grens een visum te kunnen kopen. de grensmeneer pakte mijn paspoort, bladerde erin en gaf het na een uur terug. désolé. het is niet zo goed als een douanemeneer dat zegt. bienvenue, bon voyage, au revoir; dat zijn goede dingen. désolé, quid non.

het was onmogelijk om een visum aan de grens te kopen, dus ik moest terug naar ouagadougou om daar bij de consul van niger er eentje aan te vragen. echter, het consulaat was gesloten voor twee weken, dus toen besloot ik maar naar cotonou, de officieuze hoofdstad van benin, te gaan om daar het visum aan te vragen. met mij werden ook drie amerikaanse jongens geweigerd, en daarmee ging ik toen maar reizen. we stopten halverwege in fada n'gourma in burkina om te overnachten, en daar was net een muziekfestival aan de gang, wat vet leuk was. na een busrit van 24 uur met een grote bus die na drie uur pech kreeg en twee kleine busjes waarin ik bijna dood ging kwamen we in cotonou.

daar ben ik nu, dus. ook hier is de ambassade van niger dicht (désolé) vanwege onafhankelijkheidsdag. bovendien ben ik mijn paspoort toch twee dagen kwijt aan de immigratiedienst van benin, want aan de grens waren de visa op en dus moet ik die nu hier kopen. enfin, een beetje relaxen aan het strand, pizza eten en engels praten met de amerikanen is wel fijn na zoveel bus en mais en frans. morgen ga ik naar lagos, en dan ga ik daar maar kijken of ik een visum voor niger kan krijgen. to be continued.

1 opmerking:

Dory zei

Aan de rechter kant van je blog pagina: dwars Afrika. Het overkomt jou nu ook!?
Van links naar rechts, van boven naar beneden, je ziet in ieder geval erg veel!!!!!!
Genieten hoor!!!!