zaterdag 11 juli 2009

chloor!

hier volgen wat tips en trucs voor de oplettende en voorbereide reiziger; omdat ik nooit te beroerd ben om deze wetenswaardigheden met u te delen.

1. denk nooit, zo laat op de avond voordat u weggaat: laat ik mijn ipod eens synchroniseren. voor je het weet heb je er nog maar 8 nummers op staan. (ziet u ze al, die 36 uur in de bus met 'vrouwen aan de macht' van stef bos op de repeat?) [gelukkig kon ik na veel vijven en zessen weer nieuwe nummers op mijn ipod zetten, maar het leverde een klein beetje gevloek op. een klein beetje maar.]

2. pak uw tas nooit de nacht voordat de reis begint in. het zou zo maar kunnen dat die rugzak, die onder het bed ligt, is volgeplast door de alleraardigste huiskat. nu kan het dan wel weer opgedroogd zijn, maar de geur blijft wel lekker hangen. [ik besef me net dat mijn hele hebben en houwen over twee dagen ook zo ruikt, want dat zit straks 24u in die tas. lekker.]

3. maak eerst een goede inventarisatie van handige spullen die u al heeft voordat u nieuwe spullen aanschaft. aan twee geheime paspoorthouders heeft u gewoon niet zoveel. bovendien zou het zo maar kunnen dat in die oude houder nog een bankpas zit die u al een jaar kwijt was.

goed. morgen met de bus naar londen, en dan hupsa met het vliegtuig naar lagos. ik hoop dat ik dat vliegtuig in kom (zie nr. 2).

2 opmerkingen:

Dory zei

Het is dus toch gelukt om het vliegtuig in en ook weer uit te komen! Ondanks de "luchten"!
De rest van de reis zal de lucht wel opgeklaard zijn!
Goede reis!!!

Dory zei

De (binnen)landen van Afrika zijn niet ruim bezaaid met internetcafe's.Eef is nu in Lomé, Togo, en gaat morgen naar Ouagadougou in Burkino Faso.