woensdag 20 mei 2009

university commencement

drie uur in de brandende zon met een toga aan (en een baret op, en een sjaal om) en dan luisteren naar hoe goed je bent en hoe goed de universiteit is. zie hier de universiteits-diploma-uitreiking in een notendop.

12.000 afgestudeerden van alle schools (engineering, medicine, political science, law, etc) in volledig afstudeerkostuum, met hun familie en vrienden op de lager gelegen delen van de columbia binnenplaats. ondanks dat het lang duurde en de hitte warme stralen zweet langs ons aller rug liet glijden, was het ceremoniele van het hele gebeuren toch wel aardig. niet alleen hield de voorzitter van de universiteit een mooie speech over vrijheid van de pers en meningsuiting (waarvoor de school of journalism telkens luid applaudiseerde) en waren er eredoctoraten voor mensenrechtenadvocaten, maar ook de diversiteit van de studenten en dus het publiek was verrassend (uit alle hoeken van de vs en de wereld).

na de uitreiking moest ik nog naar een aparte uitreiking voor de zeer prestieuze uitreiking van de parker school certificate for international and comparative law. [ik kuch hier twee keer] en morgen is daar dan de uitreiking speciaal voor de law school, waar ook daadwerkelijk je naam wordt genoemd en je naar voren dient te komen. voor diehards die dat willen volgen (7 uur nederlandse tijd): ziet alhier, een live webcast. due to popular demand volgen morgen ook mijn cijfers.

Geen opmerkingen: