vrijdag 29 mei 2009

bye bye leno

vanavond gaat er geschiedenis geschreven worden. al weken adverteert nbc - een van de populaire amerikaanse zenders - met de woorden: 'watch how history is being made'. wat er gaat gebeuren? niet de eerste man op mars. niet obama die aankondigt het kyoto verdrag alsnog te ondertekenen. niet de toevoeging van mexico als 51ste staat van amerika. niks van dit nee. we hebben het hier over een grootse gebeurtenis; jaren later zullen mensen nog vragen: waar was jij toen het gebeurde?

ik weet wel waar ik zal zijn: voor de tv. daar zal ik toekijken hoe - houd u vast - jay leno zijn laatste tonight show zal presteren.

tadadada!!

ongelooflijk, nietwaar? vanavond draagt leno - die reeds sinds 1992 avond na avond matig geslaagde grapjes maakt - het stokje over aan conan o'brien - een wel erg vermakelijke komiek. leno heeft de tonight show 17 jaar gepresenteerd, zijn voorganger (johnny carson) hield het zelfs 30 jaar vol. en nu komt er dus weer een nieuwe man, o'brien, die voorheen de talkshow 'late night show with conan o'brian' presenteerde.

ik mag jay leno dan maar matig grappig vinden, hij is tamelijk populair onder het amerikaanse publiek. de tonight show trekt zo'n 4.8 miljoen kijkers elke avond en derhalve verdient nbc miljoenen met reclame opbrengsten. leno verdwijnt derhalve niet van de tv, maar gaat vanaf september elke werkdag een nieuwe talkshow presenteren op prime time (10pm). normaliter worden er rond die tijd drama's uitgezonden (zoals er of law and order), maar het schijnt nogal duur te zijn om zoiets te produceren (3 miljoen dollar per episode). leno's productiekosten zijn 'slechts' 400.000 dollar.

anyways, al met al, u snapt, is het heel wat.

1 opmerking:

Dory zei

Have a nice evening!