maandag 27 april 2009

vagevuur

het is mijn laatste schooldag op columbia university. na vandaag geen laptops meer in de collegezaal waar alles op wordt bekeken / gelezen behalve de aantekeningen van het betreffende college; geen medestudenten die duidelijk de stof niet hadden gelezen maar toch nog een gelikt verhaal kunnen afsteken; geen bestudering van supreme court-uitspraken die nooit consistent blijken te zijn; geen appel bij de universiteitscateraar voor 1,50 dollar; en geen reaction paper elke week over vluchtelingen / the use of force / strafprocesrecht / governance in de europese unie.

maar ook: geen interessante discussies over het verschil tussen amerika en de rest van de wereld; geen pizza-lunchbijeenkomsten over elk onderwerp dat je maar kan bedenken (vrouw en recht, de staat van het onderwijs, segregratie, homo's in het leger, de opbouw van sierra leone); geen thee voor een dollar met mijn medestudenten bij het theestalletje op de hoek; geen immense bibliotheek waar werkelijk elk boek dat je lezen wilt aanwezig is (of besteld kan worden); geen gratis fitnesshal waar ik toch nog vaker heen ben geweest dan ik verwacht had; en geen docent die geinteresseerd is in de nederlandse / europese manier van handelen.

alhoewel niet de hemel op aarde, heb ik toch wel echt lekker gestudeerd hier. het melancholische gevoel dat ik net even had, verbleekt echter onder het juk van de examenperiode die nu is aangebroken. het is nog spannend of alles op tijd afkomt. ach, vast wel. dus hopsa! ik ga weer aan mijn paper.

6 opmerkingen:

Dory zei

Goed zo, houd de wind maar in de zeilen! Je bent eerder aan de "overkant" dan je denkt!
Het gaat je zeker lukken!!!!!!!
Je kan het!!!!!

Evelien zei

yes i can!

Theo zei

Sterkte en veel succes de komende weken.

Maaike zei

Met die druk achter je ga je het halen hoor! Hoe meer druk hoe beter je werk kan afleveren toch?
Succes met de laatste loodjes.

M. Klijmij zei

Nou, succes dan maar! Ik denk dat het je wel gaat lukken :)

Jasper zei

hup!