zaterdag 4 april 2009

ik in mijn hem(ne)t?

de mannenwerkgroep was een 1 april grap. en de mannen - althans een aantal - hebben hartelijk gelachen. ik vind het reuze oneerlijk dat de grap - waarvan ook ik op 1 april dacht: het is een 1 april grap, want in godsnaam! - doorgezet werd tot 4 april. dat mag helemaal niet, volgens de 1 april grappencommissie! het jeugdjournaal maakt ook altijd de day after bekend dat het een grap was.

maar goed, ik heb me uiteindelijk laten verleiden tot een reactie en die ga ik niet afzwakken door een technicality. noch ga ik me verexcuseren. want 'de grap' is niet helemaal uit de lucht komen vallen, toch heren? de discussie na de verkiezing van een vrouwelijke lijsttrekker voor de ep-lijst was wel degelijk serieus, en het waren een aantal mannen van hemnet die de man/vrouw verhouding ter sprake brachten.

het is dus niet zo gek dat anderen en ik dachten dat het toch geen grap was. als mijn reactie dan met zuurheid en misplaatst slachtofferschap wordt weggezet, nou ja, dat vind ik op mijn beurt weer zuur. ha, right back at ya! bovendien, over slachtofferschap gesproken: "waarom wordt er vrijwel áltijd een opmerking gemaakt als er meer mannen dan vrouwen op een willekeurige groenlinks-bijeenkomst aanwezig zijn, maar eigenlijk nóóit als het omgekeerde het geval is?" vraagt david rietveld zich af.

kortom: ik vind het een beetje een flauwe manier van discussieren. onder het mom van een 1 april grap lijkt het alsof de heren toch een punt willen drukken. prima als je dat wilt, maar verwacht dan ook een reactie.

3 opmerkingen:

M zei

Leuk en aardig allemaal, maar als het puntje bij het spreekwoordelijke paaltje komt dan kan volstaan worden met de volgende simpele constatering: 1 april grappen zijn stom!

Niet origineel, niet nodig en bovenal volkomen humorloos.

Daarnaast zijn feministen, heministen, fundamentalisten, etc. ook stom. Inderdaad een heleboel dingen zijn stom.

David Rietveld zei

Ehhhh... Het was gewoon een vraag, hoor. Als je de observatie niet deelt, dan zou je dat kunnen zeggen. De vraag die (op mijn weblog) op deze quote volgt is wat mij betreft ook interessant. Toch?

Ger zei

Het is inderdaad hele simpele logica, Evelien. Op 1 april is het geoorloofd om er - duimendik - over te liegen dat een gekunstelde 1 april grap (in zesvoud) toch ECHT niets te maken heeft met de puur toevallige datum van 1 april.

Als je als grapjascollectief vanaf 2 april nog steeds de noodzaak voelt om je (dus klaarblijkelijk niet heel erg geloofwaardige grap) voort te zetten, dan is dat ook wel weer een beetje sneu.

Zelf vind ik dat dit zestal hiermee wel een levenslang & onvrijwillig lidmaatschap heeft verdiend van hun allereigenste club.