zondag 29 maart 2009

scotland

en ze zongen van:

'schop die schotten in de hudson
want ze lopen zo te prutsen'

ja, een cultureel hoogstandje was het wel. de nederlandse gemeenschap in new york vaart wel, en kwam dat aan elkaar laten zien in een verschrikkelijk foute bar op times square. aldaar werd gezamenlijk het nederlanderschap en de voetbaloverwinning op de schotten gevierd. nu ja, die overwinning moest nog komen, maar het kon de pret van de oranje shirtjes en sjaaltjes niet drukken. waarom d, vdp en mijn persoon zaterdagochtend hadden besloten ons te voegen bij deze figuren was een raadsel, en we probeerden dan ook de schade te beperken door onze jasjes en truien niet uit te trekken, opdat we onze oranje en officiële uitshirts niet hoefden te tonen.

dat liedje was mijn idee overigens, maar het zette niet echt in. men was veel te druk met de zonnebrillen die telkens uit het platina blonde haar vielen. nederlanders in het buitenland: ik voel me er niet echt mee verbonden. tijdens een nederlandse borrel in nairobi vluchtte ik zo snel mogelijk naar de bar om aldaar de hele avond gin tonics te drinken met een zwitserse vn-meneer, en ook hier had ik het liefst het pand zo snel mogelijk willen verlaten. vdp stond er echter op om te blijven, want hij voelde zich voor het eerst sinds hij in nieuw amsterdam arriveerde weer echt lekker thuis. welnu, die jongen is ook zo alleen, dus wat doe je? je blijft. nederland won godzijgedankt, en persoonlijk was ik erg blij met kuyt die de door huntelaar voor elkaar geknutselde penalty erin prikte.

binnenkort word ik verwacht op een borrel van de dutch american lawyers association, en veel goeds verwacht ik daar ook niet van. ach, het geeft stof tot nadenken. waarom dragen nederlanders in het buitenland zo graag obscure merkkleding, bijvoorbeeld? of bodywarmers? waarom dragen vrouwen van middelbare leeftijd überhaupt bodywarmers? dat is een vraagstuk die me sindsdien dusdanig bezighoudt, dat ik me niet meer kan concentreren op mijn papers. het antwoord op deze vraag zou ik derhalve graag willen ontvangen op: bodywarmersophetvuur96@hotmail.com.

Geen opmerkingen: