zaterdag 14 maart 2009

dankuwel voor het bellen

zit ik een blog te tikken, komt dit gesprek op radio 1 er opeens tussendoor. nachtradio, wie het uitgevonden heeft verdient een standbeeld.

peter belt: maar er zijn toch niet altijd de kleurlingen die rotzooi trappen?
man: ja luistert, ik ben zelf ook vroegah geen lieverdje geweest, mah ik 'eb wel respek voor ouwe mensen. en mijn ouwe moeder, die durft niet meer op straat.
peter belt: wat deed je dan, vroeger?
man: ja, ik ging ook gewoon naar ado om daar de boel op steltah te zettah. maar ik ga niet op straat iedereen neerhakkah. en normaal hollands zit er ook al nie meer in. nie dat ik accentloos spreek, maar ik bedoel mah.
peter belt: wat vind je dat eraan gedaan moet worden?
man: gewoon een beetje normaal met elkaar omgaan. kijk na jezelf. ga gewoon een beetje meer nadenkah, wat je uitstraalt. daar op hollands spoor, geen normale blonde jongens hoor, want die lopen thuis te studerah.

- nieuwe beller -

peter belt: dag mevrouw, wat vind u van de discussie?
vrouw: ja, ik vind het wel vreeeeselijk negatief wat die meneer van net zei. ik heb hele andere ervaringen met onze donkere medemens. ik vind ze juist vreeeeselijk aardig en lief.
peter belt: heb jij wel eens last van agressie gehad?
vrouw: neeeee. ik kom laatst een garage binnen, daar staat zo'n jongeman. ik had een zonnebrilletje op, het was zonnig weer buiten, lekker. en het was zo van 'heeeee, sexie' en toen gingen we een beetje kletsen. kwamen er meteen agenten aan. vreeeeselijk! en ik zeg tegen die jongeman: jij doet mij toch helemaal niks? en hij zegt nee. en kijk, zo kan het ook.

- nieuwe beller -

peter belt: hallo?
vrouw: dag meneer. [de dubbele tong druipt eraf]
peter belt: dag mevrouw.
vrouw: hall-ll-llo? moet ik mijn radio uitzetten? ik hoor u een beetje dubbell-ll-ll.
peter belt: ik hoor u ook een beetje dubbel. misschien ligt het aan u.

is er een fanclub voor deze man?

2 opmerkingen:

Peter zei

Hoi Evelien,

Alhoewel ik de (inval) presentator was van dat uurtje radio op radio 1 en ik het zelf redelijk geestig vond, weet ik niet goed waarom jij het zo grappig vond. Ik werd een half uur voor uitzending geconfronteerd met de mededeling dat de eigenlijke presentator van dienst zich een dag vergist had en op het moment van besef nog vanuit Groningen moest komen. Normaliter ben ik regisseur van het programma en moest dus noodgedwongen achter de microfoon plaatsnemen en dus elk telefoontje in de uitzending nemen zonder dat deze van te voren z.g. gechecked was. Ook had ik het onderwerp niet goed kunnen voorbereiden en zat daar dus met een behoorlijke knoop in mijn maag. Desalniettemin vond ik het best leuk om te doen en ben ik van mening dat de luisteraar die reageert bedient dient te worden op de manier waarop hij/zij zelf in het gesprek staat. Of je schrijven nu cynisch of oprecht bedoeld is, ik vond het in ieder geval heel leuk om te doen en hoop bij wijze van spreken dat de eigenlijke presentator zich in de toekomst nog eens vergist in de tijd. Leuk om te zien dat het in ieder geval iemand is opgevallen.

Groet,

Peter Belt

Evelien zei

ha die meneer belt,

wat leuk dat je reageert! begrijp me goed: ik vond je interviewkunsten juist fantastisch. niets lijkt me moeilijker dan nog een enigszins serieus gesprek te voeren met iemand die duidelijk te diep in het glaasje heeft gekeken, of met de andere maffe figuren die je aan de lijn had. maar juist omdat ze allen zo - ehm - uniek waren, vond ik het heel leuk om naar te luisteren. ik kijk uit naar de volgende keer dat je mag invallen!