vrijdag 27 februari 2009

een serie, nr 1

in de serie 'van new york moet je het niet hebben', nummer 1. pizza's.

ik eet ze graag. wat mij betreft kan je bijna alles op een pizza doen, behalve zeedieren - kom op, in alle eerlijkheid, dat vindt niemand lekker, of het nou op een pizza zit of niet. ansjovis mag wel overigens, want dat hoort op de siciliana (met ui, kappertjes en olijf, mmmm). hawaii en quatro stagioni (als er artisjokhart op zit tenminste) mag ik ook graag tot mij nemen. zie: ik ben nogal een hollander als het komt tot pizza's eten.

helaas - en hier is een observatie welke ik heb gedaan - kan je in new york bovenstaande pizza's niet bestellen. pizzabakkers doen niet aan 'soorten'; de meeste pizza's hebben slechts een of twee ingredienten bovenop, waaronder sausages wat heel erg vies is (want gehakt op een pizza kan ook echt niet). wat hier tevens ontbreekt: diepvriespizza's. ze bestaan wel, maar zijn klein en vaak rechthoekig. omdat een pizza in een restaurant al snel 18 dollar is, zelfs als je het afhaalt (en de diepvriespizza's van de albert heijn maar 3 euro zijn), vind ik dat een beetje stom en heb ik jullie hierbij gratis een gat in de markt aangeboden.

en tot slot: lekkere pizza's. niet onbelangrijk, maar in new york worden ze niet verkocht. het is allemaal leuk en aardig dat je een gratis pizza krijgt als je een biertje bestelt in de crocodile bar, maar die echt verse pizza's van da portare via op de leliegracht, oh lord, alsof een italiaans engeltje op je tong poept (of eigenlijk: diarree heeft, want dat is - in tegenstelling tot een drolletje - rond).

dus: voor de pizza's moet je niet in new york zijn.

morgen, in dezelfde serie, nummer 2: bruine cafe's.

5 opmerkingen:

MvB - VdP -VdG zei

Helemaal mee eens, een goede pizza met dunne doch krokante bodem is vrijwel niet bestaand.

Wat overigens wel binnen te houden is op pizza gebied is de spinach-and-artichoke pizza van de bijna gelijknamige tent Artichoke. http://nymag.com/restaurants/reviews/underground/45775/

Heel lekker belegde pizza's, alleen is de bodem net iets te Amerikaans en dus iets te dik. Jammer... (maar blijft zeer de moeite waard, betaalbaar en erg lekker)

Evelien zei

hmm. ik had eerst: spinazie en zeedieren. spinazie vind ik ook niet lekker vdp! maar dat kon je niet weten.
ik geniet nog steeds intens van de kaas trouwens.

Joke zei

in het thema "van new york moet je het niet hebben": bevestiging van mijn vooroordelen.
NY was zo verassend leuk, en Idaho (waar ik inmiddels zit) is daarentegen zooooooo voordoordeel bevestigend.

één voorbeeld: Amerikaan in skielift: "So you are working on DNA? You know for me DNA is THE prove that God does exists!"

daar valt je mond toch van open..


anyway... ik heb Martijn foto's van jou in actie aan de tafeltennis tafel gestuurd. Schop hm maar als hij ze nog niet heeft doorgestuurd.

Marije zei

oioioi, we hebben toch lekkere pizza gegeten. Bijna net zo lekker als da portare via, zie www.pizzaperla.nl. Dan weet je alvast waar je naar uit kunt kijken, nog meer lekkere pizza´s in Amsterdam. Je kunt er niet genoeg hebben. ciao, Marije

Evelien zei

stop! niet zeggen! ik wil terug!