dinsdag 13 januari 2009

dutchies

heel amsterdam zit straks in het new yorkse. e en j zijn inmiddels geland in boston en komen donderdag aanzetten om vervolgens met d en mijn persoon naar philadelphia te gaan (in west philadelphia born and raised, on the playground where i spent most of my days, chillin' out, maxin' relaxin' all cool and all shooting b-ball outside of the school, etc etc) en op dinsdag naar washington waar de inauguratie van obama plaats zal vinden. daarna zullen ze nog een week in new york zijn; en wellicht, als ik het ze heel lief vraag, maken ze wel bitterballen voor me. oftewel: jeuh!

van de p komt ook naar new york, zondag al, en zal dan een half jaar aan cardozo law school studeren. cardozo is natuurlijk niet zo prestigieus als columbia (misschien is het onderwijs er wel beter overigens, want zo goed is het hier ook weer niet), maar ik denk dat van de p wel trots op zichzelf mag zijn. vandaag heb ik voor hem een kamer gefixed; dus als alles goed gaat kan hij zo mooi zondagavond zijn bedje in om zijn jetlag uit te slapen. ik hoop dat hij drop meeneemt, bijvoorbeeld muntdrop ofzo. ik zeg maar wat.

al die nederlanders in new york: in 400 jaar is er niks veranderd. niet alleen zijn straks mijn beste vrienden hier, maar er werken en wonen ook veel nederlanders in new york die handig zijn om te kennen. zo ga ik volgende week pannenkoeken eten met de nederlander die bij de verenigde naties hoofdverantwoordelijke is voor de millennium villages. dat is een project 'om een einde te maken aan armoede', een tamelijk ambitious idee van jeffrey sachs - een van de belangrijkste adviseur van ban ki-moon en tevens professor op columbia. het feit dat al deze mensen hier (straks) zijn maakt mijn verblijf in nyc een stuk leuker!

2 opmerkingen:

Socrates zei

Hoi Evelien,

Leuke blogjes hoor! Eén ding: is het zo dat jou laptop/computer een shift-toets ontbeert? Ik kan je echt onmogelijk op enig hoofdlettergebruik betrappen! Dat Terwijl Men in Amerika Toch Heel Graag van Hoofdletters Gebruik Maakt!

Gegroet,
Socrates

Evelien zei

hey socrates!
weet je, ik ben gewoon een gemakzuchtig persoon. of: het is mijn handelsmerk. dat laatste klinkt cooler.