woensdag 24 december 2008

weg met kerst! weg met kerst!

het is kerst, dus ik zit weer traditiegetrouw met mijn hoofd onder een zak. ik heb dit jaar er eens extra over nagedacht waarom ik zo'n hekel heb aan deze non-feestdag, en ik ben eruit. het is niet omdat ik graag dwars wil doen, of omdat ik het stom vind dat mensen zoveel consumeren (want dat doen ze, recessie of niet: de metro afgelopen weekend stond vol mensen, tassen en dozen met cadeaus erin). het is ook niet omdat ik overtuigd atheist ben en derhalve mensen hun religieuze feestdagen niet gun.

wat het wel is: met kerst komt de hele wereld stil te liggen. scholen en universiteiten gaan dicht, vrienden pakken het vliegtuig om naar hun familie te gaan, winkels sluiten eerder of helemaal, restauranten zijn dicht (vorig jaar, in kopenhagen, moesten d en ik noodgedwongen dineren bij de mcdonalds), en je wordt niet verwacht op je werk. dat is waar ik een hekel aan heb, aan die gedwongen pauze in mijn leven waar ik niet om gevraagd heb.

ik heb ook een minihekel aan weekends, precies voor diezelfde redenen. maar met kerst is het allemaal veel erger. welnu, het geeft me wat tijd om naar musea te gaan waar ik nog niet ben geweest, zoals het guggenheim en het moma (ik weet het, schandalig, ik ben al vijf maanden in new york...). en met die zak erbij is het vast weer snel 5 januari.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ach, meisje toch

Arnoud zei

Heel veel mensen zouden een moord doen om rond de kerst en oud&nieuw in New York te zitten, maar nee, Evelien vindt het weer niks. ;-)

Hou vol! :-D Je mag altijd mijn weblog volspammen met reacties, want ik ga nu natuurlijk niet echt dicht tijdens de kerst. ;-)

Evelien zei

@arnoud
gelukkig maar! jouw weblog was mijn enige hoop in deze donkere dagen... ik was al een aardig eind op weg, moet je weten.

davidr zei

het was een mexicaan, geen mcdonalds. Mcdonalds heeft namelijk geen zout en peper vaatjes die je wederrechtelijk in je zak kan steken als je de rekening wat hoog vindt... Boefjes waren we toch...

Evelien zei

oh nee, mcdonalds was op tweede kerstdag. en van wederrechtelijkheden weet ik niks, niks!

rob zei

Uit eindelijk heb je toch je Oma gesproken via de web-cam. Ze vond het heerlijk om jullie weer even te zien en begrijpt niet hoe het mogelijk is. Het was heel emotioneel voor haar en voor ons, want je weet nooit of het de laatste keer is. Het hele bejaardenhuis gaat het weten dus wees voor beried zover deze mensen je kunnen mailen. Wij vonden het heerlijk jullie even te zien in deze bijzonderen dagen. We missen jullie.

R

Blogger zei

Anybody else wants a FREE MC DONALD'S GIFT CARD?