dinsdag 30 december 2008

omg - omg!

het mag dan regenen, sneeuwen, waaien en koud zijn in new york, de metro mag dan niet rijden en de universiteit mag dan gesloten zijn, hagelslag en drop en paradontax en albert-heijn-instant-kip-teriyaki mag dan niet te koop zijn, abortus en homo-huwelijk mag dan niet geregeld zijn, het minimumloon mag dan maar 3 dollar zijn, de mensen mogen dan te dik en onoprecht zijn en niet doorlopen op straat, kortom, er mag van alles mis zijn met new york; maar als ze gratis pizza gaan uitdelen, dan ben ik er zo één die met de hand over het hart strijkt. want gratis pizza lieve mensen, dat is het beste wat er is.

gratis pizza. dat is dus pizza waar je niet voor betaalt. ik vind het een prachtig concept. gister waren d en ik met n en a wat biertjes aan het drinken in de east village (of was het the lower east side? nou ja, ergens in het oosten des stads) toen we onze intrede deden in de beste bar van het westelijk halfrond (en mogelijk ook het oostelijk halfrond, maar daar ben ik nog nooit geweest en ik wil dat deel van de wereld niet direct afschrijven - zo ben ik niet).

het concept van de bar is vrij simpel: je koopt een biertje voor 5 dollar (ik weet het, dat is veel geld, maar wacht nou even), krijgt een klein blauw vodje van de barman, en die geef je vervolgens aan een mexicaan achter in de zaak. na drie of vier minuten krijg je van diezelfde mexicaan een pizza terug, helemaal voor jou alleen. vers knapperig gebakken, met italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten en echte geraspte kaas (ok, dat van die kruiden, tomaten en kaas kan wellicht niet helemaal accuraat zijn, maar ik was dan ook op het randje van een delirium).

is het niet fantastisch? gratis pizza! gritas pazzi! trigas zappi! spriga taziz! (wacht even, ik moet even tot mezelf komen ... ok, ik ben er weer.) omdat a de barman had getipt had 'ie wat extra blauwe vodjes gekregen, dus nu kan ik gewoon naar die bar - die overigens de crocodile lounge heet - om gratis pizza te verorberen. i love new york! i really do!

nota bene: tegen een ieder die mij weer voor hollander gaat uitmaken, zeg ik: gratis pizza!

4 opmerkingen:

Judith Sargentini zei

schat

en het vallen van die bal op times square moet nog komen. als je zo het oude jaar uitgaat, hoe kom je dan het nwe jaar in?

vanuit Amsterdam, waar ik de financiele administratie aan het doen ben (schone lei enzo)
kus
Judit

Evelien zei

ik weet het, ik weet het. ik was even van de wereld. maar ik ben nu weer terug. die bal is een ontzettende teleurstelling, ik heb hem al zien vallen op youtube. mooi dat ik vanavond spelletjes ga doen met vrienden.

joris zei

Ik ben ook groot fan van dit soort bars. In Barcelona heb je ook zoiets, de Champagneria. Daar koop je voor een paar euro een fles cava (de enige drank die ze verkopen) en dan krijg je er gratis 2 tapas bij. Dat zijn dan niet 2 stukjes worst, maar grote broodjes dik belegd met kaas, worst, allebei of wat je eigenlijk maar wil. En dan moet je natuurlijk wel die fles cava met z'n tweeen opdrinken. Is altijd erg druk en gezellig daar :)

Evelien zei

ik heb een heel boek van david gekregen met dit soort barretjes in new york. het heet: 'you are young, broke and beautiful and in new york'. fantastisch boek! joris, je moet hierheen komen, dan gaan we al die barren af!!