woensdag 5 november 2008

meneer de president

hiep hoera en joepie. hij won. het waren magische momenten, die ik eigenlijk allemaal net gemist hebt. en dat ging zo:

toen de eerste uitslagen binnenkwamen was ik nog thuis. ohio maakte ik derhalve live mee, maar alleen ohio was niet genoeg om de overwinning te claimen. het wachten was dus op florida, virginia, en nog zo wat. ik pakte de metro naar 50th street, maar vlak voordat ik de club met het democratische feestje binnenging, zei men dat het daarbinnen zo luid was dat je helemaal niks kon horen van de uitslagen. met een groepje columbia vrienden besloten we toen naar times square te gaan, alwaar duizenden mensen de uitslagen stonden af te wachten.

we waren er bijna, toen opeens een gigantisch gebrul onze kant op kwam. het klonk alsof een enorme mensenmassa ineens in geklap en geschreeuw uitbarste. en dat was het ook, want zojuist was binnengekomen dat obama genoeg staten had gewonnen om president te worden. welnu, toen we eenmaal op times square ons tussen de mensen probeerden te wurmen, was het inmiddels duidelijk. niet getreurd, het wachten was nu op de toespraken. mccain kwam, maar helaas stond het geluid niet aan dus we konden alleen zijn verslagen gezicht gadeslaan. en net toen obama het podium opkwam (wederom: applaus van jewelste) vielen alle verbindingen weg.

we probeerden een cafe te vinden waar ze het uitzonden (dat was bijna overal overigens, maar al die duizenden mensen deden hetzelfde, dus het was nogal druk overal). we vonden een pub, kwamen binnen en hoorden nog net 'god bless the united states of america'. dus, de vraag aan jullie: was het een beetje een goede speech?

6 opmerkingen:

VdP zei

Ik kan met recht zeggen dat je wat hebt gemist. De speech van McCain was mooi en paste prima bij het beeld van een McCain als beschaafd en integer persoon.

De speech van Obama was echter schitterend.

Ik ben persoonlijk geen fan van die grote mensenmassa's die welhaast gehersenspoeld leuzen uit schreeuwen en het ultieme kuddegedrag ten toon spreiden. Echter, dit deed niets af aan de speech van Obama. Je moet het gewoon gaan kijken:

http://nl.youtube.com/watch?v=FrXkBuWNx88 (Deel I)
http://nl.youtube.com/watch?v=02BV5Zah1Tw (Deel II)
http://nl.youtube.com/watch?v=69JeattgAqI (Deel III)

Gewoon kijken dus.

Anoniem zei

Ben het met vdp eens, je moet het gewoon gezien hebben! Vond het een mooi beeld van Obama en een mooie toespraak. McCain was kalm en killetjes vond ik hem overkomen.
Maaike

Anoniem zei

Ben het met vdp eens, je moet het gewoon gezien hebben! Vond het een mooi beeld van Obama en een mooie toespraak. McCain was kalm en killetjes vond ik hem overkomen.
Maaike

Anoniem zei

Heb betere gezien. Vond de 'yes we can's' wat minder overtuigend dit keer. Maar het verhaaltje over die oude vrouw was bijna te perfect voor woorden. De 'staffer' die dat opgeduikeld heeft rijdt nu hoop ik in zijn nieuwe auto naar een uitstekende baan in DC, wat toch twee mooie letters zijn als je het mij vraagt.

CREA zei

Ik heb 'm net nog een keer gezien, en ik vond 'm toch wel erg, erg goed. Precies wat 'ie moest zijn: ernstig over de problemen, nederig over de overwinning, en toch met een optimistische en energieke boodschap through out, allemaal verpakt in that all american creed: yes, we can.

Evelien zei

oke, ik heb het gezien. verhaaltje oude vrouw was briljant. nu ja, het mag ook wel briljant zijn, hij heeft het 21 maanden kunnen voorbereiden.