maandag 15 september 2008

vlekje

vanochtend zag ik een koffievlek die op frankrijk leek. dat herinnerde me aan mijn voornemen om frans te gaan studeren. helaas heb ik daar niet echt tijd voor (ruimte-in-mijn-hoofd-technisch). de boog kan niet altijd gespannen zijn he, na een middag geworsteld te hebben met kant (wat kan die man ontzettend cryptisch schrijven) wil ik liever een ijsje met bosbessensaus en een zonsondergang dan 100 franse woordjes leren. of op straat discussieren met oude mannen die gratis nieuwe testamenten uitdelen dan franse grammatica stampen. toch dien ik echt nog een andere taal dan alleen engels leren spreken, want anders wordt het nooit iets met mijn internationale carriere. ik zou bijna wensen dat duits een wereldtaal was, want dat zou een stukje cake zijn om te leren spreken. maar veel amerikanen herinneren mij er steeds aan dat 'if it wasn't for us, you in europe would all speak german'. we zullen het nooit weten.

2 opmerkingen:

CREA zei

Grappig, ze hadden het in Engeland ook voortdurend over 'how we won the war'. Ik kan bij Eva nog even checken hoe dat in Rusland zit (zij studeert nu in Siberiƫ), dan hebben we de drie-eenheid compleet...

Anoniem zei

Om gelijk het voetbal er weer bij te betrekken. Engelse supporters willen nog weleens richting bijvoorbeeld Nederlanders zingen: "If it wasn't for the English you'd be Krauts!".

En de Amerikanen moeten niet zeuren, want volgens mij waren het vooral de Canadezen en Engelsen die Amsterdam binnen reden.