dinsdag 23 september 2008

let's talk merger

ik deed zojuist de stemmentracker (dank voor de tip rene). aan de hand van een stuk of wat moties en dergelijke kan je bepalen welke partij in de tweede kamer wat betreft stemgedrag het dichtst bij jouw eigenlijk mening zit. 26 stellingen zijn het, over allerlei zaken die het landsbelang aangaan. zoals de stelling: de verkoop van vissenkommen moet verboden worden. ik ben blij dat iemand dit eindelijk eens voorstelt! zo'n vissenkom is hartstikke onhandig op de fiets als je hem net hebt aangeschaft: voor je het weet laat je hem uit je handen vallen en moet je weer terug voor een nieuwe.

anyhow, de andere 25 stellingen zijn wat meer van het type 'dit-doet-er-echt-toe'. mijn uitslag: d66 zou wat betreft stemgedrag het dichtst bij mijn mening liggen. daar schrik ik niet per se van, ik heb altijd al een zwak voor d66 gehad. waar ik wel van stond te kijken is dat groenlinks en d66 op maar vier onderwerpen een ander standpunt innamen. d66 wil niet dat politieagentes een hoofddoek dragen, groenlinks vindt dat niet zo erg. groenlinks houdt vast aan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar, volgens d66 kan die wel omhoog. en nog iets over no-claim en vrijwilligerswerk. niet zo heel schokkend dus.

d66 en groenlinks, groenlinks en d66. groen66, d-links. hmm... fusietje?

6 opmerkingen:

moeder zei

Dit is toch geen hersenkronkel ten gevolge van je ziekzijn? Een koortsstuip of zo?

Onne zei

Als d66'er verlang ik dan wel dat je de zuurpruimen die geen tomaatjes en sla op hun broodjes willen omdat het verspilling is achterlaat of aan de SP schenkt. Of in het museum plaatst.

En ik wil nooit meer iets horen over een bakfiets.

Van de Peppel zei

Ook maar even getest:
1. PvdA
2. CU
3. VVD
4. CDA
5. D66
6. SGP
7. GL
8. PvdD
9. SP
10. Verdonk
11. PVV

Hmmm, moet ik hier blij van worden?

Mieke zei

Eef, had jij ook dat eerst D66 kwam en dan Groenlinks en dan VVD en Verdonk??? Ik vond het maar eng dat Verdonk zo dichtbij Groenlinks zit... Of dat mijn eigen keuzes zo dichtbij die van haar zitten.

CREA zei

Aan Van de Peppel:
moet jij hier blij van worden? Moeten wij hier blij van worden! Christenunie... gvd.

Evelien zei

aan mieke: nee, ik had heel netjes pvda als derde en dan christenunie (ajakkiebah). vvd is een goede vijfde, terwijl sp, cda, verdonk en pvv in mijn verdomhoekje zitten.

verdonk is gek he, die stemt soms per ongeluk mee omdat ze zwaait naar haar ex-vvd-collega's. misschien vandaar die uitkomst.