donderdag 14 augustus 2008

gewapper

aangezien de uitslag van de foto enquete niet overweldigend was (ik verdenk mijn moeder en zus ervan om telkens op een andere computer te stemmen voor meer foto's), zal ik af en toe eens een fotootje plaatsen, maar niet elke dag. ikzelf vind dat een goed compromis.

ondertussen wordt mijn hoofd volgestopt met allerhande informatie over de amerikaanse grondwet, de bill of rights, het jurysysteem en waarom dit alles heilig is. onze professor (of prof, zoals een belgische klasgenoot zegt) is een ongelooflijk slimme en hoog aangeschreven man, maar hij staat volstrekt niet open voor het blote feit dat het jurysysteem iets middeleeuws is. hij wil er niets van horen, doet twee handen op zijn oren en loopt dan hard weg. het is een mooi beeld.

het klassysteem is wel een beetje wennen: een vol college met 200 man (om precies te zijn: 224 masterstudenten; 1500 hadden er een aanvraag ingediend en dus is slechts 1 op de 6 aangenomen) waarbij op ieder gegeven moment minstens vijf studenten met hun hand in de lucht aan het wapperen zijn omdat ze een slimme opmerking willen plaatsen. het valt me op dat die slimme opmerking vaak een beetje tegenvalt (dan denk ik: tja, dat is toch voor iedereen duidelijk! of dan denk ik: wat? dat komt dan omdat ik ze niet kan verstaan... veel indiers in de zaal). in elk geval, het is nu nog rustig, elke dag 50 bladzijdes is heel goed te doen en derhalve is er ook nog tijd voor sociale dingen. zo ga ik straks naar een mensenrechtenlunch - vraag me niet wat dat is, ik heb geen idee - en vanavond naar 'twelfth night' van shakespeare. holadiejee!

3 opmerkingen:

zus zei

Even voor alle lezers onder ons: ik vond dat je maar eens moest gaan studereren. Alhoewel een foto op zijn tijd best leuk is!!!
Zus

moeder zei

Een mooie foto als bureau blad is nooit weg!
Ps ik heb maar 1x gestemd, hoor!

Elmar zei

Was ook één van de meer-foto-stemmers. Studie-schmudie.