zaterdag 2 augustus 2008

appartement!

ik heb altijd mazzel met appartmenten. word ik in amsterdam mijn ene huis uitgegooid vanwege verraad van de buurman over mijn onderhuur, dan vind ik direct een nieuw onderkomen in een grachtenpand. vraag ik aan de eerste de beste bij unhcr in nairobi of ze nog een plek weet waar ik kan wonen, nog diezelfde dag verhuis ik naar haar huis met hele grote bedden en dito balkon. zoek ik iets in new york, dan weet vriendin a. wel wat: een appartement op riverside drive, op zes hoog met daardoor uitzicht op de hudson rivier en daarachter new jersey.

oftewel, ik woon nu in een vet relaxed appartement in de upper west side, tien minuten lopen van columbia. het gebouw is 25 verdiepingen hoog (eigenlijk 24 overigens, want in amerika vind je geen enkel gebouw met een 13de etage... stelletje bijgelovenaars) en op het dakterras (jawel, jawel, jawel!) heb je dus een breath taking view over de stad. helemaal aan de andere kant van het gebouw, in de kelder, is een wasserette met hele grote wasmachines en drogers. daar is ook de boilerkamer, alwaar de oprichter van het pand in de jaren '80 is vermoord: ik ben nu al fan van de kelder.

ons appartement bestaat uit een grote kamer met slaapbank, televisie, stoeltjes, tafeltjes, kast (ga zo maar door), airco (heel prettig, het is hier tamelijk warm), draadloos internet, een keuken met alles erop en erin, een douche met ligbad, en dus ook een heel mooi uitzicht. beneden zit er een deurman / -vrouw die de thaise etenbezorger gister gewoon naar boven stuurde. gister maakten we schoon en deelden we de kamer opnieuw in, verder childen we een beetje in ons nieuw verworven onderkomen. en nu, nu ik heel vroeg wakker ben vanwege die suffe jetlag, nu zit ik aan de ene kant van de kamer in de luie stoel dit stukje te typen, terwijl d. aan de andere kant van de kamer nog ligt te slapen met 1 vinger in zijn neus. waarom? dat weet ik ook niet.

2 opmerkingen:

Dory zei

Pas op met die dakterrassen! Vandaag in de krant: kind valt 50 meter door een schoorsteen, overleeft de val, omdat er een halve meter as onderin lag. Plaats van handeling: Manhattan!!!!!

Michel zei

Krijg je nou ook zo'n Herfkens-subsidie? :D