vrijdag 23 mei 2008

gastblog: echte problemen

In deze dag en tijd is niemands leven compleet zonder een (gast)blog-entry. En aangezien Evelien doorgaans omringd wordt door menselijk drama (of over gratis geld praat) zullen sommige lezers misschien op wat lichtere materie zitten te wachten. Gelukkig biedt mijn leven uitkomst.

Werken voor een uitzendbureau in een vreemd land, Canada dus, heeft zat nadelen. Het heeft echter ook voordelen, soms zitten er hele interessante opdrachten tussen. Neem vandaag: boze vrouwelijke schansspringers klagen de Vancouver Organizing Committee for the 2010 Olympic and Paralympic Winter Games aan, ze mogen niet meedoen. Schansspringen is alleen voor de mannen, en deze dames zijn het zat. Het is in strijd met het gelijkheidsprincipe waar het IOC aan zegt te hechten, en belangrijker, het zou wel eens in strijd kunnen zijn met de Canadian Charter of Rights and Freedoms. Vandaag was er een live persconferentie hier in Vancouver. Het was aan mij toevertrouwd om hier, en van enkele interviews, een achter de schermen weergave te filmen voor de documentaire Flygirls, van Cara Perlman. Dat ik nog nooit in mijn leven iets gefilmd had leek niemand een probleem te vinden, misschien ook omdat ik dit achterwege gelaten had te vermelden. In ieder geval, het is nu aan de Supreme Court (of British Columbia) en de Academy (of Motion Pictures Arts and Sciences).

Voor de liefhebber (van polygamie), op één na komen alle dames uit Utah, dus eenmaal bekeerd tot Mormoon zou je vrijwel het volledige dames schansspringteam van Amerika tegelijkertijd kunnen trouwen. Daar doet het feit dat één van de dames eigenlijk een meisje is (15 jaar), verder niets aan af.

En voor het bonuspunt, welke andere sport is naast schansspringen enkel voorbehouden aan deelnemers van één geslacht? Hint: het gaat hier juist om de uitsluiting van mannelijke deelnemers, en is een zomersport.

Wat brengt morgen mij? Tja, morgen mag ik het gras maaien van de baas van het uitzendbureau. Niet iedere dag is Oscar-waardig...

Groeten vanuit Vancouver,

Daan

Ps Steun kan je tonen op http://www.wsj2010.com/

7 opmerkingen:

Van de Peppel zei

Ok, voor het bonuspunt: ritmische gymnastiek.

degene die het bonuspunt mag beoordelen en dus altijd gelijk heeft zei

Ritmische gymnastiek is geen sport. Eigenlijk zou ik het daarbij moeten laten, maar voor de zekerheid; ritmische gymnastiek is een onderdeel van de turnsport, net zoals de ringenoefening (die vrouwen dan weer niet doen). Goed geprobeerd, dat wel. Kijk eens wat meer reclames...

Evelien zei

suggestie van een hyves-blog-lezer:
schoonzwemmen. ik ga met deze suggestie mee.

Van de Peppel zei

Kijk dan is natuurlijk schoonzwemmen ook ontzettend fout. Lijkt me duidelijk dat schoonzwemmen een onderdeel is van de zwemsport. Maar wel goed geprobeerd.

Van de Peppel zei

Hierbij trouwens een nieuwe poging voor het bonuspunt: softball

Van de Peppel zei

En als ik dan toch aan het spammen ben. Schoonzwemmen is natuurlijk helemaal geen sport. Het is schoonspringen of synchroonzwemmen, maar dat lijken me allebei onderdelen van zwemmen. Waarbij de laatste inderdaad wel enkel door dames wordt gedaan.

Hij zei

Ik zie nu in dat ik in mijn poging om ritmische gymnastiek af te doen als onderdeel, nu ook synchroonzwemmen heb uitgesloten. Ik kan niks anders doen dan mijn fout erkennen. In deze tijd van grote onzekerheid trek ik mij terug in de hoop dat ik een manier zal vinden om te rationalisren waarom ik wel gelijk heb...